Røde Kors om tvangsflytning: Vi håber asylansøgere besinder sig

Asylansøgere er utilfredse med, at de skal flytte fra asylcenter i Grenaa

Der kom hverken bus eller politi for at hente en gruppe asylansøgere på asylcentret i Grenaa mandag, ligesom der ellers var forlydener om.

Det fortæller regionsleder i Røde Kors Claus B. Pedersen til tv2oj.dk.

I alt 19 asylansøgere har fået besked fra Udlændingestyrelsen om, at de skal fraflytte asylcentret og rykkes til andre lokationer rundt om i Danmark, fordi centret skal gøre plads til at huse familier.

Flygtninge nægter at flytte fra Grenaa

Asylansøgerne, som alle er mænd, der er rejst på egen hånd til Danmark, modtog i stedet i går et brev fra Udlændingestyrelsen, hvor det sort på hvidt bliver beskrevet, at de skal flytte:

- Det er ikke særlig rart, at skulle flytte. Det har vi forståelse for. Det er en kedelig situation, siger regionsleder Claus B. Pedersen.

Glad for at bo der

Omkring 40 asylansøgere har frivilligt valgt at fraflytte asylcentret i fredags, mens de tilbageværende nægter, fordi de ikke kan overskue, at skulle flytte efter at have opholdt sig et år i Grenaa.

Tirsdag morgen håber Claus B. Pedersen fra Røde Kors, som driver asylcentret, at der bliver fundet en løsning:

- Vi håber, at de får sundet sig over natten og besinder sig, siger han.

TV 2 | ØSTJYLLAND talte mandag med Hussam fra Irak, som er en af de tilbageværende asylansøgere. Han forklarede, hvorfor han har valgt at modsætte sig flytning:

- Hele mit liv har jeg flygtet fra sted til sted. Så derfor vil jeg ikke flytte igen. Jeg elsker Grenaa, alt er lige her, siger han.

Om de 19 flygtninge skal med bus eller tog til et nyt asylcenter tirsdag, kan regionsleder Claus B. Pedersen ikke fortælle.

Det er Udlændingestyrelsen, der bestemmer, hvor asylansøgerne skal flyttes hen. Hussam skal eksempelvis til Thyregod.