Røde Kors fordømmer hærværk

Det er ikke bare drengestreger, lyder det fra Røde Kors

For tredje gang på under et halvt år blev asylcenter Lyngbygård - der hører under Røde Kors' asylafdeling - natten til torsdag udsat for groft hærværk.

Alle gange har budskabet haft racistiske toner, men det seneste angreb har på mange måder været dråben, der har fået bægeret til at flyde over.

Hærværk: Formentlig samme gerningsmænd

Dansk Røde Kors' generalsekretær, Anders Ladekarl, der tidligere har betragtet hærværk mod asylcentret på Djursland som "drengestreger", er denne gang klar i mælet.

- Det her er mere end drengestreger. Når man brænder biler af og på den måde mere eller mindre giver trusler på livet - ved at hentyde, at næste gang kan man sætte ild til asylcentret - så er det rigtig alvorligt, siger Anders Ladekarl.

Se også: Nyt hærværk mod asylcenter

Ordene "første advarsel" og et stort hagekors var malet med graffiti på en af asylcentrets vægge, og samtidig var der blevet sat ild til Lyngbygårds minibus.

- Jeg bliver rigtig vred over, at nogle fjolser kan finde på at true andre mennesker - specielt mennesker, som i den grad er udsatte, lyder det fra Anders Ladekarl.