Rekord-optag på Viden Djurs: - Tiltrækker også elever uden for Djursland

Over 500 studerende begynder på en af Viden Djurs' uddannelser efter sommerferien

Det er især på de gymnasiale uddannelser, HHX og HTX, at Viden Djurs oplever fremgang. Genrefoto. Foto: David Leth Williams - Scanpix

Over 500 studerende starter til sommer på en af de mange uddannelser hos Viden Djurs, når skoleoptaget bliver skudt i gang i august, og det er ny rekord for uddannelsesinstitutionen.

- Det er meget tilfredsstillende. Ungdomsårgangene er faldende både i Nord- og Syddjurs, så jeg er enormt glad for, at vi formår at øge vores optag, siger direktør ved Viden Djurs Ole Svit til TV2 ØSTJYLLAND.

01:40

VIDEO: Som en del af Viden Djurs' satsning i e-sport var der sidste sommer arrangeret bootcamp i computerspillet Counter-Strike. 

Luk video

Det er især på de gymnasiale uddannelser, HHX og HTX, at Viden Djurs oplever fremgang. Samlet set har der været en fremgang i optaget på 13 pct. i forhold til 2017. 

Innovation har været nøglen

Også på EUX-uddannelsen oplever Viden Djurs fremgang. Her er elevtilgangen øget med 40 pct. i forhold til sidste år. Direktør Ole Svit peger på, at det især er skolens innovative tilgang, der har gjort skolen attraktiv for eleverne.

- Det er vores evne til innovation. Det gør, at vi også tiltrækker elever uden for Djursland. Vi er blevet interessante for elever i hele landet, og det giver stærke og interessante ungdomsmiljøer på vores uddannelser, og det gør at vi bliver mere interessante, siger Ole Svit. 

Læs også Brasilianske fodboldspillere lærer fra sig i… Grenaa

På Viden Djurs' gymnasiale afdelinger i Rønde og Grenaa vil godt 255 elever efter sommeren blive budt velkomne som nye elever i 1.g.

- Det er glædeligt, at de unge og deres forældre virkelig har fået øjnene op for vores uddannelsers kvaliteter, siger rektor for VID gymnasier Morten Bang Sørensen i en pressemeddelelse.