Rejsekortet på retur

Dyrere rejser i sigte

Det bliver langt dyrere at tage med tog og bus, når politikerne ikke vil indføre Rejsekortet. Det fortæller DR Østjylland.

Uden Rejsekortet skal f.eks. østjyder købe flere billetter, når de skal med både bus og tog på samme tur.
 
- Når man skal bruge en bybus i begge ender, så bliver det altså dyrere, når man ikke længere kan bruge klippekort for hele turen og heller ikke kan bruge Rejsekortet. Så skal jeg købe trebilletter og ikke bare én, siger John Ole Rasmussen, der hver dag pendler mellem Grenaa og Aarhus.

Hvis de regionale og lokale busser ikke er med i rejsekortsordningen, forbliver det ikke gratis at skifte fra tog til bus, som det er i dag.

- Så bliver min tur jo betydeligt dyrere, forklarer John Ole Rasmussen, der er formand for Grenaabanens pendlerforening.

Dyrt at skifte fra tog til bus
Både i Odder og Randers har man meldt ud, at man ikke vil indføre Rejsekortet, og det vil koste kunderne i de lokale busser, fortæller Midttrafik direktør Jens Erik Sørensen.

- Kunden skal så betale ekstra for at lave en omstigning fra tog til bus, når klippekortsordningen afskaffes, forklarer han.

Det er dyrt at indføre Rejsekortet for kommunerne og regionen, og Midttrafiks driftsomkostninger vil stige fra fire til over 38 millioner kroner årligt, siger Jens Erik Sørensen.

Om det bliver kunderne i de regionale busser eller Regionsrådet, der skal have flere penge op ad lommerne, afgøres i aften  på et regionrådsmøde.