Rasmus spillede koncert for tom sal: - Det er sindssygt vigtigt

Mange mennesker så med, men salen var gabende tom, da Rasmus Nelausen lørdag aften gav koncert i Grenaa.

03:47

VIDEO: Særligt kulturarrangementer lider hårdt i disse tider, hvor folk ikke længere må samles i grupper over ti personer og institutioner er pålagt at lukke ned. Men i Grenaa har de nu løst det problem, så de alligevel kan møde deres publikum med kulturarrangementer og koncerter - de sender nemlig koncert online på deres Facebookside.

Musiker Rasmus Nelausen på scenen med sin guitar. Scenelyset sat, de store langærmede lysestager tændt.

Stemningsmæssigt manglede der ikke noget, da Pavillonen i Grenaa lørdag aften afholdt koncert. Men det skete for en helt tom sal. Ingen klappede, når Rasmus Nelausen var færdig med et nummer. Ingen grinte, når han sagde noget sjovt mellem numrene. 

Læs også Lærer har ekstra travlt under corona-lukningen

- Det er lidt mærkeligt at sidde helt alene og spille en koncert, for en koncert handler jo normalt lige så meget om at mærke publikum og høre deres reaktion både på det man spiller og på det man siger, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

Over 1000 så med

Men selvom Rasmus Nelausen fra det aarhusianske band Stille Støj var stort set alene i Pavillonen lørdag aften, så har flere tusind set i hvert fald noget af koncerten. Den blev nemlig live-streamet på Pavillonens Facebook-side, hvor videoen i skrivende stund er blevet vist 2500 gange.

- Det er lidt mærkeligt at skulle snakke til nogen, som forhåbentlig er der på den anden side af kameraet, men man ved det jo ikke, sagde Rasmus Nelausen til TV2 ØSTJYLLAND umiddelbart efter koncerten, hvor han endnu ikke vidste, om nogen havde set med.

Læs også Traditionsrig fest for tusinder af studerende aflyses og får ny dato

Rasmus Nelausen er dog ikke et sekund i tvivl om sin begejstring for arrangementet: 

- Jeg synes, det er et fuldstændig fantastisk initiativ i denne her tid. Det er sindssygt vigtigt, for sådan nogle vækstlagsmusikere som mig at få en mulighed for at nå ud til nogen her fra Pavillionen, som jeg ikke ville være nået ud til ved at sidde derhjemme.  

Alle pladser i salen var tomme under koncerten med Rasmus Nelausen, men mange så med derhjemme.

Stemning i stuerne

Det er COVID-19 retningslinjerne fra regeringen, som har betydet, at Pavillonen har måtte aflyse stort set alle sine arrangementer den kommende tid. For lige nu må højest ti mennesker samles ad gangen.

Læs også Politiet: - Hold afstand, også ved iskiosken

Når man fra Pavillonens side alligevel laver koncerter, så er det et forsøg på at gøre virustiden lidt nemmere at bære.  

- Normalt er der mange, der kommer her på ugentlig basis og dem vil vi gerne gøre noget for. Vi vil gerne bringe musikken hjem i stuerne til dem på en måde, som minder om det, man kan komme til her i Pavillonen normalt, fortæller direktør i Pavillonen Jesper Jul til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det her er et forsøg på at lave koncertstemningen og bringe den hjem i stuerne til folk.

Gratis koncert

Lørdagens koncert blev livestreamet via Pavillonens facebookside og alle kunne se gratis med. Når det kan lade sig gøre, så skyldes det ene og alene vilje og frivillige kræfter, fortæller direktøren. 

- Det er for at bringe noget godt ud til folk i denne her tid, hvor der er lidt mørkt. Virusset betyder at folk snakker om nogle mørke ting og på denne her måde, kan vi bringe lidt positivt ned i stuerne, lyder det fra Jesper Jul.