Professor: Gevinsten kan overvurderes

Professor Anne-Mette Hjalager advarer mod at tro, at træerne vokser ind i himlen på grund af en håndfuld nye arbejdspladser - selv om det er en positiv nyhed

Flere østjyske borgmestre har denne torsdag jublet over regeringens nyhed om at flytte statslige arbejdspladser ud af København.

I alt bliver 271 statslige arbejdspladser flyttet til Østjylland, men gevinsten kan være til at overse, siger Anne-Mette Hjalager, der er professor og forsker ved Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet.

At Jagt- og Skovbrugsmuseet eksempelvis forventes at skifte placering til Dansk Landbrugsmuseum i Norddjurs Kommune vil ikke nødvendigvis give et stort afkast til kommunen, selv om det kaster 13 stillinger af sig.

- Det bliver ikke 13 familier fra København, der flytter til Norddjurs på grund af det job. Det bliver sandsynligvis folk i Aarhus eller Randers, der får jobbet, og som bliver boende, hvor de bor. Man kan ikke direkte forvente en øget indtægt i kommunen svarende til 13 tilflytter-familier i kommunen, siger Anne-Mette Hjalager til tv2oj.dk.

Norddjurs Kommunes borgmester, Jan Petersen (S), havde glædet sig over, at stillingerne ville hjælpe med at tiltrække og fastholde borgere i kommunen, men den effekt er altså begrænset, siger Anne-Mette Hjalager.

Norddjurs får glæde af nye statslige job

- Til gengæld kan der jo være tale om øgede besøgstal på museerne i Gammel Estrup, så det er bestemt ikke en dårlig nyhed for kommunerne, siger hun.

Og alt i alt er det da også mest de positive briller, der skal tages frem.

- Der er i den grad grund til at ønske tillykke alligevel, idet det er med til at give et bredere arbejdsmarked, og det er vigtigt ude på spidsen af Djursland, siger Anne-Mette Hjalager.

Aarhus Universitet

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs

Museum Østjylland

play VIDEO: Kæmpe lager sikrer østjysk historie

john Møller Kørerlærer

play Alle køreprøver udsat igen: Kasper må se langt efter sit kørekort

hussalg til salg hus bolig boligmarked boligmarkedet ejendomsmægler

play Boligmarkedet tordner frem: Husene bliver flået væk i rekordfart