Politiker spiddet af tilhører: Hvornår købte du andel i møller?

Debatten om vindmøller og inhabilitet i Norddjurs Kommune blev udfordret af lokal borger

02:11 Luk video

Byrådet i Norddjurs Kommune med borgmester Jan Petersen i spidsen har gennem flere år diskuteret placeringen af vindmøller i kommunen.

Planen er, hvis den bliver godkendt, at der skal fokuseres på seks områder, hvor der skal opstilles kæmpevindmøller.

Et af dem er i Hevring Ådal. To kilometer derfra bor Henriette Vendelbo, som i aftenens midtvejs-valgdebat på TV 2 | ØSTJYLLAND fik mulighed for at udfordre politikerne på deres synspunkter omkring vindmøller.

Hun stillede blandt andet spørgsmål til Borgerlistens Torben Jensen, som er en blandt to politikere i byrådet der ikke længere har mulighed for at deltage i vindmølledebatten.

Torben Jensen og Jens Meilvang fra Liberal Alliance er nemlig erklæret inhabile. Det skyldes i Torben Jensens tilfælde, at han har andele i vindmøller, han ifølge eget udsagn købte sig ind i for 20 år siden.

Tilhører: Kan det passe?

Den påstand stiller Henriette Vendelbo spørgsmålstegn ved på baggrund af et notat, som blev nedfældet af en ekstern jurist i sommeren 2014, da Torben Jensen blev erklæret inhabil:

- I det står der, at du i sommeren 2014 oplyser, at du har købt andel i Hevring Ådal for et år siden. Det er da et år før, du blev erklæret inhabil?

- Altså jeg mener ikke, jeg har købt andele, svarer Torben Jensen.

Torben Jensen peger på, at han ikke har købt andele, men derimod forhåndsret til at købe sig ind.

Han husker dog ikke, at det skulle være sket allerede i 2013.

Du kan se hele Henriette Vendelbos spørgsmål til Torben Jensen i videoen øverst i artiklen.

Spørgsmålet indgik som en del af valgdebatten på TV 2 | ØSTJYLLAND mandag aften fra Norddjurs Kommune. Hele ugen og de kommende uger gennemfører vi midtvejsvalg i alle de østjyske kommuner. Læs mere ved at klikke her.

Vil opstille møller i landsby