Politiet stoppede rockerfest

Hollandsk rockergruppe på Djursland

Arkivfoto.

Der er ikke meget ved at holde en stor fest uden en bar.

Det måtte en gruppe rockere i Lystrup ved Vivild på Djursland se i øjnene, da de fredag eftermiddag fik besøg af fogeden, Skat og Østjyllands Politi.

Festforberedelserne til festen hos rockergruppen Satudarah var godt i gang, og ni personer, alle danskere, arbejdede på at få alt klappet og klart inden aftenens fest, hvor der til lejligheden var opsat en ny bardisk.

Læs også Udenlandske rockere til Danmark

Men da myndighederne dukkede op, endte forberedelserne brat, og de ni rockere fik i stedet travlt med at ringe rundt for at aflyse festen.

Den speciallavede bardisk viste sig nemlig at være stjålet i nærområdet, og betjentene måtte for en stund agere flyttefolk og fjerne baren fra stedet.

Ejeren af huset er nu blevet sigtet for hæleri ved at være i besiddelse af den stjålne bardisk.

Hollandsk rockergruppe

- Alle ni personer har en eller anden form for tilknytning til Satudarah, siger politikommissær Anders Uhrskov, der stod i spidsen for fredagens aktion, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Satudarah er en hollandsk rockergruppe, der dukkede op i Danmark for et år siden. Da åbnede gruppen et klubhus i Bagsværd ved København, hvor den slog sig sammen med den lokale bande, Værebros Hårde Kerne.

Fire af de ni personer i huset på Djursland havde desuden en længere snak med fogeden, der gik fra stedet med 19.200 kroner og en guldkæde som afdrag på gæld til det offentlige. Desuden fandt politiet mindre mængder hash og ecstasy i huset.

Læs også Berygtet bande på vej til Horsens? Politiet slår til

Aktionen var en del af politiet præventive strategi mod rocker- og bandemiljøet i Østjylland.

- Vi følger deres færden meget tæt, så de aldrig er i tvivl om, at vi holder øje med dem. Vi indsamler hele tiden viden og oplysninger omkring rockermiljøet, og Satudarah er en del af det rockerbillede, der er i øjeblikket, så derfor holder vi øje med dem i Østjyllands Politi, siger Anders Uhrskov.

Anders Uhrskov vil ikke komme ind på, hvor længe man har vidst, at Satudarah nu også har et klubhus på Djursland.

- Vi har været derude og følge aktiviteten et stykke tid, siger han.