Planer om Kattegatbro fra Djursland skrinlægges

Sund og Bælt dropper planer om en Kattegatforbindelse mellem Djursland og Sjælland. Forbindelsen via Samsø lever fortsat.

Der kommer næppe ikke en Kattegatforbindelse mellem Djursland og Sjællands Odde. 

Sund og Bælt har i en forundersøgelse kigget nærmere på mulighederne og konkluderer nu, at der er en række udfordringer ved at lave en fast broforbindelse fra Sjællands Odde til Jylland.

Derfor er det nu besluttet at skrinlægge de planer, der involverer Djursland i at forbinde Jylland og Sjælland med en bro. 

- Vores samfundsøkonomiske analyse viser, at det ikke er rentabelt, da anlægsprisen vil være højere end en løsning via Samsø, og at færre vil bruge en løsning via Sjællands Odde end en via Samsø, siger Henrik Vincentsen, anlægsteknisk chef hos Sund og Bælt, til TV2 ØSTJYLLAND

Det viser analysen

Dermed tyder det på, at en eventuel Kattegatforbindelse vil blive etableret via Samsø, såfremt bindeledet over Kattegat bliver til noget.

- Nu stopper vi med at analysere videre på de faste forbindelser mellem Sjællands Odde og Jylland og fokuserer det videre arbejde på forbindelserne via Samsø, men i sidste ende er det er en politisk beslutning, hvor en eventuel kattegatforbindelse skal ligge, og hvis man fra politisk side vil have os til at igangsætte yderligere analyser af løsninger via Sjællands Odde, så gør vi selvfølgelig det. Men vi kan se, at løsningerne, der ikke involverer Samsø, har så store anlægsomkostninger, at de vil få en negativ samfundsøkonomi, hvorfor de efter vores vurdering ikke lever op til kommissoriets formål om at være økonomisk sammenhængende, siger Henrik Vincentsen.

Det er disse ti korridorer, som kan ses på nedenstående kort, der er blevet undersøgt og altså nu skrinlægges af Sund og Bælt.

Som en del af forundersøgelserne af en fast forbindelse over Kattegat er arbejdet med at afdække de mulige løsningsmodeller for en Kattegatforbindelse fra Sjællands Odde med landfæste i Jylland (kyst-kyst) nu afsluttet - og her anbefaler Sund og Bælt altså, at man ikke går videre med nogle af dem.
Som en del af forundersøgelserne af en fast forbindelse over Kattegat er arbejdet med at afdække de mulige løsningsmodeller for en Kattegatforbindelse fra Sjællands Odde med landfæste i Jylland (kyst-kyst) nu afsluttet - og her anbefaler Sund og Bælt altså, at man ikke går videre med nogle af dem. Foto: Sund og Bælt

Ærgrelse på Djursland 

Det ærgrer Benny Hammer (C), der er viceborgmester I Norddjurs Kommune, at Sund og Bælt skrinlægger muligheden for en kattegatforbindelse via Djursland.

- Det er en skam, og det er ærgerligt, at man begraver det her og nu, siger Benny Hammer til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener, at en forbindelse via Djursland kunne få stor betydning for erhvervslivet og dermed også bosætningen i både Syddjurs og Norddjurs kommuner.

Og selvom Djursland for nu er sat ud af spillet, opgiver Benny Hammer ikke kampen.

- Vi skal arbejde videre med at påvirke det her på det politiske niveau, siger han.

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til at vurdere, hvor en mulig kommende Kattegatbro skal ligge. Men Sund og Bælt anbefaler nu, at man ikke går videre med en forbindelse fra Sjællands Odde til Jylland.
Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til at vurdere, hvor en mulig kommende Kattegatbro skal ligge. Men Sund og Bælt anbefaler nu, at man ikke går videre med en forbindelse fra Sjællands Odde til Jylland.

Sund og Bælt forventer at være færdige med alle forundersøgelser i forbindelse med en ny, mulig Kattegatforbindelse ved udgangen af 2021, hvorefter det så er op til politikerne på Christiansborg at finde ud af, hvad der videre skal ske.

VIDEO: I begyndelsen af oktober blev mulige linjeføringer præsenteret for de interesserede borgere i en række østjyske kommuner, som vil blive påvirket af en eventuel kommende Kattegatforbindelse. Se mere om det i videoen her, der er fra den 5. oktober.
Camilla Tatari

playUdsatte opdager ikke kræft – nu vil Camilla knække koden

stearinlys

Glemte julelys kan koste dyrt: Beboer står til bøde på op til 5.000 kroner

Adventskranse

Sådan ser jeres adventskranse ud

Julie Kvelland

playJulies operation gik over al forventning - men nu er det sket, som ikke måtte ske

mundbind

playSeks ud af ti danskere bruger mundbind forkert

Juletræ

playBeboere demonstrerer med juletræer mod trafik: - Vi ønsker os handling