Pingviner på vej til Grenaa: Det bliver en iskold oplevelse

Kattegatcentret har planer om udvidelse med blandt andet et pingvinanlæg. Nu er en stor del af finansieringen på plads

Fremover kan disse pingviners artsfæller muligvis opleves i Kattegatcentret i Grenaa. Foto: Kattegatcentret

1 af 2

Redepladser, fuglemad og et nyt anlæg. En helt særlig type fugle er snart på vej til Grenaa og Kattegatcentret.

Det drejer sig om pingvinerne, der med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania og Norddjurs Kommune er tættere på at få deres eget anlæg ved Kattegatcentret.

Læs også Kattegatcentret betalte 90.000 kroner for at få besøg af Café Hack

- Tilbygningen skal både rumme undervisningslaboratorier, forbedrede karantænefaciliteter, nyt oplevelsesområde og så selvfølgelig pingvinerne. Vi glæder os i den grad til at byde velkommen til Danmarks bedste pingvinoplevelse i Kattegatcentret, siger borgmester i Norddjurs Kommune og medlem af bestyrelsen for Kattegatcentret, Jan Petersen (S). 

Vi kalder anlægget for ”Cool pingviner”, og det er selvfølgelig, fordi pingviner både er havets sjoveste og mest cool fugle, men også fordi det bliver en iskold oplevelse.

Karsten Bjerrum Nielsen, vicedirektør, Kattegatcentret 

I Grenaa er de gået i gang med planlægningen af, hvordan pingvinanlægget skal se ud.

- Vi kalder anlægget for ”Cool pingviner”, og det er selvfølgelig, fordi pingviner både er havets sjoveste og mest cool fugle, men også fordi det bliver en iskold oplevelse, fortæller leder for udstilling og formidling og vicedirektør i Kattegatcentret Karsten Bjerrum Nielsen i en pressemeddelelse. 

Vises i et autentisk miljø

Kattegatcentret planlægger nemlig at vise pingvinerne frem i et autentisk miljø, hvor der bliver mulighed for at komme helt tæt på pingvinerne med lyde, lugte og subantarktiske temperaturer.

Læs også Kattegatcentret kåret til Nordens bedste akvarium

Pingvinanlægget bliver en tilbygning, som kommer til at ligge på Kattegatcentrets nordlige side.

Med støtten fra A.P. Møllerske Støttefond, Realdania og Norddjurs Kommune er der nu fundet 45 millioner til udvidelsen, der har et samlet budget på cirka 52 millioner kroner.

Beboerne i hajbassinet har hidtil været Kattegatcentrets største attraktion. Men nu får hajerne muligvis konkurrence fra pingviner.

Inden byggeriet kan gå i gang, mangler den sidste del af finansieringen at falde på plads.

Udvidelsen er den første etape af tre i Kattegatcentrets masterplan, som er planen for centrets udvikling over de kommende år.