Pilot efter flybrand: Vi er glade og lettede over at der ikke skete mere

Peter Wendelboe skulle en tur med sin kæreste til Ærø, men deres fly brød i brand på flyvepladsen

Et drama udspillede sig i dag, tirsdag, ved en flyveplads i Grenaa, da et fly, som var ved at lette, brød i brand. I flyet sad Peter Wendelboe med sin kæreste.

- Min kæreste og jeg ville en tur til Ærø, som vi har gjort så mange gange før. Jeg har fløjet fra pladsen her i 20 år. Det har vi gjort mange gange. Jeg starter oppe ved banen, og jeg bemærker undervejs, at undergrunden er usædvanlig tung, og det gør, at det er svært at få flyet i luften. Vi skal langt op ad banen før det vil lykkes at løfte det fra banen, siger Peter Wendelboe.

Men flyet, som havde navnet Grumman American AA-1 Yankee, nåede aldrig at lette fra flypladsen på Langagervej i Hammelev ved Grenaa. Flyet ramte nemlig et træ, efter det var begyndt at drive mod højre side af landingsbanen.

- Ret hurtigt efter begynder der at stikke flammer op, så min vigtigste prioritet er at få min kæreste ud først. Vi hiver cockpit-hood’en af, og jeg sikrer mig, at jeg har fået hende ud af sikkerhedsselen og smider hende nærmest ud på hovedet, siger Peter Wendelboe.

De to personer på 66 og 65 år nåede selv ud af flyet. Herefter blev de begge kørt på hospitalet for at blive tjekket for skader.

- Ingen af os kom fysisk noget til, men vi blev chokeret over at se, at et par minutter efter, så står flyet altså i brand og er totalt brændt op. Vi er glade og lettet over, at der ikke er sket mere, siger Peter Wendelboe.  

VIDEO: Indsatsleder ved Østjyllands Politi Chano Sakskjær forklarer her om episoden.

Episoden fandt sted klokken 10.24. Politi og brandvæsen ankom til stedet, og Havarikommissionen skal nu undersøge de nærmere omstændigheder ved flyulykken.

Piloten selv er ikke sikker på, at han kommer i luften igen efter dagens uheld.

-Det er en beslutning, jeg lige skal tygge lidt på, men i virkeligheden så er jeg ved en skillevej i mit liv, som gør, at det her godt kunne blive slutningen på en lang og dejlig pilotkarriere, siger Peter Wendelboe. 

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IMG_4408

Vinder MGP med sang om søster med handikap: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Ny vaccine kan blive godkendt i EU i starten af marts