Peter fra Grenaa trodser boligkrisen: Flytter i husbåd

Problemer med at finde studiebolig i storbyen har tvunget en ung studerende til at finde et kreativt alternativ

Endnu en gang medfører studiestarten mangel på studieboliger, og det gælder ikke kun i Danmark.

Peter Hougaard fra Grenaa rejser senere denne måned til London i England for at læse til arkitekt, men det har ikke været let at finde et sted at bo.

- Jeg gik jo og ledte efter kollegier. Det billigste er omkring 1000 kroner om ugen, men det blev jeg nødt til at dele med seks andre. Og så tænkte jeg, det kunne jeg godt gøre billigere, siger Peter Hougaard. 

Han har derfor købt en båd fra de tidlige 70'ere. Hans plan er at bygge den om indvendig, så han kan bo i den.

Han har fået sig en cruiserlicens, der giver ham lov til at have sin båd liggende på floden Themsen – såfremt han flytter den hver 14. dag. Ellers får han taget sin båd.

Ifølge Dansk Byggeri mangler der i Danmark 22.000 studieboliger. I Aarhus alene mangler der 4000, og en lignende situation findes altså i London. 

Peter Hougaard er i gang med at sætte sit nye hjem i stand. En båd fra 70'erne skal holde ham flydende på Themsen, mens han studerer i den engelske hovedstad.
Peter Hougaard er i gang med at sætte sit nye hjem i stand. En båd fra 70'erne skal holde ham flydende på Themsen, mens han studerer i den engelske hovedstad.

Derfor var Peter Hougaard nødt til at finde en løsning, hvis han skulle realisere sin drøm om at læse sin kandidatgrad i arkitektur.

- Da jeg var derovre sidst, brugte jeg meget tid på at gå langs kanalerne og så alle de husbåde, der ligger der. Så tænkte jeg, at det var et lidt romantisk liv. Så så jeg en båd til salg, og så købte jeg den.

quote Jeg gik jo og ledte efter kollegier. Det billigste, det er omkring 1000 kr. om ugen, men det blev jeg nødt til at dele med seks andre. Og så tænkte jeg, det kunne jeg godt gøre billigere.

Peter Hougaard, studerende

Der er lagt mange timer i klargørelsen af hans nye bolig, og der er et stykke vej endnu. Han skal både have installeret oliefyr, køleskab, toilet samt opbevaringsplads og et sted at sove.
Desuden er der rejsen derover, hvilket er en udfordring i sig selv.

- Jeg har fundet en skipper, der kan sejle den. For jeg har aldrig sejlet før. Altså, jeg har sejlet en del i optimistjolle, men det kan jo ikke rigtig sammenlignes, siger Peter Hougaard

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IMG_4408

Vinder MGP med sang om søster med handikap: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Ny vaccine kan blive godkendt i EU i starten af marts