To personer flygter ud på tag under mistænkelig brand

Under en brand i Grenaa lørdag aften blev to personer reddet ned fra et tag. En mand er anholdt efter branden, som politiet mistænker for at være påsat.

02:19

Lørdag aften udbrød der brand i en lejlighed i Korsgade i Grenaa. Video: Local Eyes

Opdateret kl. 12.19: Den 46-årige blev varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser Østjyllands Politi over for TV2 ØSTJYLLAND. I retten indrømmede manden at have sat ild til sin lejlighed. Han er efter sigende erklæret skizofren.

Lørdag aften kort efter kl. 21 blev politi og brandvæsen kaldt ud til en voldsom brand i en lejlighed i Korsgade i det centrale Grenaa. Der var tydelige flammer i ejendommen, og røgen spredte sig til opgangen. En person er efterfølgende blevet anholdt.

Der er sandsynligvis anvendt brandbar væske i forbindelse med branden.

Per Bennekov, Østjyllands Politi

- Da vi ankommer sammen med brandvæsenet, er der godt gang i branden. Der er ild i en lejlighed på 1. sal, og beboerne i taglejligheden på 2. sal må søge tilflugt på taget, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Per Bennekov, til TV2 ØSTJYLLAND.

- De to personer, der er flygtet op på taget, bliver efter kort tid reddet uskadte ned fra taget af en stigevogn, lyder det videre fra vagtchefen.

Østjyllands Politi og Beredskab og Sikkerhed var massivt til stede i Grenaa lørdag aften i forbindelse med branden.  Foto: Local Eyes

Meget tyder ifølge ham på, at branden er påsat, og senere på natten blev en 46-årig mand anholdt sigtet for at have sat ild til sin egen lejlighed, som var den på 1. sal, hvor branden er startet.

Kræves fængslet

- Der er sandsynligvis anvendt brandbar væske i forbindelse med branden, siger Per Bennekov.

Søndag bliver den 46-årige mand derfor fremstillet i et grundlovsforhør kl. 10 ved Retten i Randers sigtet for ildspåsættelse.

Læs også Ung røver truede med pistol og slap væk med 20.000 kroner

Indtil videre har manden kun afgivet en efter politiets mening noget usammenhængende forklaring om branden.

- Det er for tidligt præcist at sige, hvordan den er opstået. Vi skal foretage yderligere brandtekniske undersøgelser mandag, siger vagtchefen hos politiet.

Der er sket en del brandskader i den berørte lejlighed og røgskader i opgangen.

Korsgade ligger i centrum af Grenaa.  Foto: Google Maps