Pas på os: Skolebørn til kamp mod fartsyndere med hjemmemalede skilte

Børnene på Gjerrild-Bønnerup Friskole overmaler gamle trafikskilte med hjemmelavede versioner i kampen for bedre trafiksikkerhed på hovedgaden.

02:00

VIDEO: En gruppe skolebørn har taget malerpenslen i egen hånd i kampen mod fartsynderne.

Bevæbnet med nymalede skilte og strips er en gruppe skolebørn i dag på mission for at gøre Gjerrild mere sikker.

Gennem det sidste halve år har de oplevet, at alt for mange biler kører alt for hurtigt igennem den lille by på Norddjurs.

Derfor har de nu valgt at tage malerpenslen i egen hånd.

- Det er en lille by med mange børn, og der kan nemt ske et uheld, hvis en bil kører hurtigt forbi, så det er vigtigt, at de tager hensyn til os og passer på de børn, der er her, siger 13-årige Teodora FLindt-Larsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Børnene har brugt deres billedkunst-undervisning på at overmale henlagte Sikker Trafik kampagneskilte, som altså nu får nyt liv.

Mange motiver, samme budskab: Sænk farten

Teodora Flindt-Larsen har sammen med sine skolekammerater på Gjerrild-Bønnerup Friskole stået for at overmale gamle og henlagte trafikskilte, så de kan sende fartsynderne en mere personlig besked.

Nok er motiverne mange, men budskabet er ens for alle skiltene: Sænk farten.

Hvis folk kører for hurtigt, så kan det være, at ens bedste ven ikke er der mere

Teodora Flindt-Larsen, Gjerrild-Bønnerup Friskole

Selv har hun blandt andet malet et skilt, hvor Phines, fra tegneserien Phineas og Pherb, står alene og i en talebobbel siger 'pas på mig' - uden følgesvennen Pherb vel at mærke.

- Han skal sige 'pas på mig', fordi hans ven Pherb ikke er der, og så har man jo noget at tænke over: Hvis folk kører for hurtigt, så kan det være, at ens bedste ven ikke er der mere, siger Teodora Flindt-Larsen.

Læs også Ærgerlig kunstner bag fjernet skulptur: - Det var et mesterværk

- Hovedgaden ligner et kunstgalleri

Projektet er et samarbejde mellem Gjerrild-Bønnerup Friskole, Norddjurs Kommune og Østjyllands Politi.

Skiltene, der egentlig stammer fra tidligere Sikker Trafik-kampagner, får nyt liv i børnenes billedkunst-undervisninger.

Og i modsætning til de gamle skilte, så er det lige før, at de nye faktisk pynter i bybilledet.

- De er meget anderledes end de ensartede plakater, der normalt hænger i byerne rundt omrking. Vi har fået vores eget præg, siger Kim Sørensen, skoleleder på Gjerrild-Bønnerup Friskole til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg synes faktisk, at når man kigger ned gennem hovedgaden i Gjerrild lige nu, så ligner det er helt kunstgalleri, vi kigger på.

Teodora Flindt-Larsen håber, at kampagnen vil få folk til lige at tænke sig om en ekstra gang, inden de drøner gennem hovedgaden i Gjerrild.

Forhåbningen er nu, at det nye kunstgalleri vil gøre børnene i Gjerrild mere trygge.

- Jeg håber, at bilisterne bliver opmærksomme på, at de skal holde øje med os, og at det er vigtigt, at små børn og andre børn ikke er bange i trafikken, siger Teodora Flindt-Larsen.

Læs også Værtshusejer med sommerfugle i maven: - Jeg håber, folk er tørstige