Østjysk ø får royalt besøg: - Vi skal have givet øen en makeover

Det er en dejlig nyhed for beboerne på Anholt, at Dronningen besøger øen i forbindelse med sit sommertogt. Men det bringer også meget arbejde med sig.

To gange er besøget blevet aflyst på grund af corona, men nu skulle det gerne kunne lykkes. Efter planen besøger Dronning Margrethe Anholt den 2. juni i forbindelse med årets sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Og det glæder formanden for Anholts Borgerforening.

- Det er dejligt, at hun kommer og besøger os. Nu håber vi bare, at corona ikke kommer i vejen igen, siger formanden Karen Konge til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun fortæller, at beboerne på Anholt generelt er glade for at få royalt besøg, men at det også medfører en del ekstra arbejde for øboerne.

- Besøget betyder også, at folk sætter maj måned af til at gøre klar. Anholt skal lige have en makeover inden, hvor der måske skal males nogle huse, gøres rent og ryddes op på øen, siger Karen Konge.

Karen Konge er formand for Anholts Borgerforening.
Karen Konge er formand for Anholts Borgerforening. Foto: Privat

Sætter Anholt på verdenskortet

Til trods for at der skal knokles lidt ekstra inden det royale besøg, så mener formanden også, at det vil komme øen til gavn i sidste ende.

- Vi bliver jo sat på verdenskortet. Hver gang Anholt bliver nævnt i en positiv sammenhæng, så er vi glade. Måske det kan betyde flere turister i ydersæsonen, siger Karen Konge.

- Nu skal vi have lavet et fornuftigt program til hende, og finde det bedste af Anholt frem. Vi vil gerne bestille godt vejr til hende, og så håber vi, at hun tager hele familien med.

VIDEO: Sådan så det ud sidste gang Dronning Margrethe besøgte Anholt tilbage i 2011.

Efter besøget på Anholt den 2. juni skal Dronningen bruge de næste to dage, altså den 3. og 4. juni, i Aarhus.

Fra både Norddjurs og Aarhus Kommune lyder det, at planlægningen af besøgene nu skal sættes i gang.

I Aarhus står det dog klart, at Kongeskibet Dannebrog den 3. juni klokken 10 anløber ved Havnepladsen i Aarhus Midtby.

Det endelige program for Dronningens sommertogt ventes offentliggjort i løbet af foråret.