Ny kritik af Kærvang

Forældre kritiserer forholdene på bostedet Kærvang

02:21

1 af 2

Forældre fortsætter med at kritisere forholdende på bostedet Kærvang i Norddjurs Kommune, og nu står en mor frem og fortæller, at hendes hjerneskadede datter alt for ofte bliver overladt til sig selv.

40-årige Bettina Behrens er hjerneskadet og beboer på Kærvang i Ørsted, hvor hun har boet siden institutionen blev bygget for mere end ti år siden.

Efter en af beboerne under tragiske omstændigheder døde for to uger siden, har Bettinas mor nu valgt at stå frem og fortælle, hvordan forholdene er for hendes datter.

Se: Personaleflugt fra Bosted

- Jeg ville ønske, at de havde det lidt bedre, siger Ulla Behrens, der er mor til Bettina Behrens.

Ifølge Ulla Behrens er kommunens besparelser på personalet årsag til, at datteren ofte trives dårligt.

- Jeg synes, det er urimeligt, at man skal komme og opleve, at hun er ensom og føler sig syg, siger Ulla Behrens, der vurderer, at Bettinas mistrivsel skyldes, at personalet ikke har tid til at få hende aktiveret.

Se: Mor: Martin blev svigtet

Også forældre til andre beboere på institutionen mærker, at der i perioder er begrænset personale.

- I dag (onsdag, red.) er der to medarbejdere på arbejde i tre grupper, og det er, ja.. Vores dreng er gået i seng nu, og klokken er 13.30. Så det siger vel alt. Der sker ingenting. Jeg synes ikke, at det er værdigt, den måde vi behandler de allersvageste på, siger Torben Nimb Isling.

Lederen af institutionen Kærvang ønskede onsdag ikke at kommentere kritikken.

Du kan se og høre mere til forældrenes kritik i tv-indslaget øverst på siden.