Ny bar skænker gratis fadøl: - Vi har clearet det med politiet

Pubben Humlechok har været nødt til at udsætte deres åbning på ubestemt tid. Derfor har de nu valgt at udskænke gratis øl og samtidig overholde restriktionerne for at glæde grenaaenserne.

Maria Ørbæk ejer Humlechok med sin mand Jan Nielsen. Foto: Humlechok

Ligesom andre pubber og værtshuse rundt i landet har covid-19-sitautionen også påvirket gastropubben Humlechok i Grenaa.

Her skulle de have åbnet for den helt nye pub den 20. marts, men den åbning er nu udskudt på ubestemt tid. Derfor har ejerne i stedet valgt at åbne fadølshanerne og udskænke gratis øl, så øllet ikke bliver for gammelt.

Læs også Bar forsøger at overleve: Sælger fadøl i Ikea-flasker

- Vi kan af gode grunde ikke åbne, så vi har besluttet, at vi gerne vil gerne gøre noget godt for grenaaenserne i denne trælse tid, siger Maria Ørbæk til TV2 ØSTJYLLAND.

Udskænkningen foregår fredag eftermiddag klokken 16-18, hvor folk over 18 år kan komme ind én ad gangen og få fyldt op til to liter øl i deres egne medbragte kander af sikkerhedsmæssige årsager.

Folk får skænket øl fra fustagerne i egne medbragte kander. Foto: Humlechok

Restriktioner og politigodkendelse

Forud for fredagens udskænkning har ejerne Maria Ørbæk og Jan Nielsen gjort sig flere overvejelser i forhold til regeringens restriktioner og sundhedsanbefalinger.

- Vi har clearet det med politiet, der har sagt god for det, hvis vi overholder restriktionerne. Derfor afmærker vi blandt andet to meters afstand og har masser af håndsprit, siger Maria Ørbæk.

Læs også Traditionsrig fest for tusinder af studerende aflyses og får ny dato

Samtidig vil folk blive ledt igennem deres baggård, hvor personalet vil hjælpe med, at folk overholder reglerne. Efter at man har fået fyldt sin kande, bliver man guidet ud af en anden udgang, så gæsterne så vidt muligt ikke møder hinanden.

Vi frygter selvfølgelig, at det kommer til at vare så længe, at økonomien ikke kan reddes.

Maria Ørbæk, medejer, Humlechok

Maria Ørbæk understreger samtidig, at udskænkningen ikke er en opfordring til, at for mange mennesker samles. 

- Jeg kan selvfølgelig ikke være herre over mennesker, der lige så godt kunne have købt øllene i Netto. Det er almen sund fornuft at høre efter regeringen. Det her er ren og skær for at glæde folk.

En svær tid

Selvom det er en hård tid for mange restauranter, caféer og værtshuse, er folkene bag Humlechok optimistiske på trods af de økonomiske konsekvenser, covid-19 har bragt dem i.

Læs også Veninder fra Grenaa fanget i Peru: - Hygiejnen bliver et problem

- Vi frygter selvfølgelig, at det kommer til at vare så længe, at økonomien ikke kan reddes, men der har vi noget vej endnu. Vi tror på, at folk er klar på at komme hos os igen, når covid-19 er under kontrol, hvor jeg er sikker på, at grenaagenserne er villige til at støtte op, siger Maria Ørbæk.