Nazi-hærværk: Præster laver glædesring om asylcenter

Lokale borgere og præster laver såkaldt glædesring på Djursland ved asylcenter, der blev udsat for hærværk

Graffiti og ildspåsættelse ved et asylcenter på Djursland natten til torsdag får nu lokale borgere og præster fra flere omkringliggende sogne til at samles i protest over hærværket, der havde racistiske undertoner.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Protesten vil ske søndag i form af en såkaldt glædesring omkring Røde Kors' asylcenter i landsbyen Lyngby, hvor hærværket fandt sted.

Der er ikke tale om, at de fremmødte skal tage hinanden i hænderne for at slå ring om centret. I stedet vil de bruge deres hænder til at servere kage for de omkring 80 beboere og lege med centrets børn.

Det usædvanlige er, at præsterne møder op i deres præstekjoler. En af dem er Anders Gustav Holt, der er provst i Norddjurs Provsti.

Se: Anholdt for nazi-hærværk

Han har tænkt sig at møde op i fuld ornat, og han forestiller sig, at flere af hans præstekolleger vil gøre det samme.

- Vi præster er ikke vant til at demonstrere i præstekjoler, og personligt har jeg aldrig gjort det før, men nu føler jeg, det er på sin plads, siger han til Kristeligt Dagblad.

Ifølge lektor Hans Raun Iversen fra Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet er det usædvanligt, at præster bærer ornat, når de deltager i ikke-kirkelige manifestationer.

Se: Røde Kors fordømmer hørværk

- Der er ingen tvivl om, at det vil skabe mere opmærksomhed, når præsterne møder op i præstekjole, og at de på den måde kan sende et stærkt signal til mennesker, der vil asylsøgere det ondt, siger Hans Raun Iversen.

Hærværket mod asylcentret skete ved 02-tiden natten til torsdag. De fleste af beboerne på centret lå og sov.

En 26-årig mand blev torsdag anholdt og sigtet for at stå bag hærværket.

Glædesringen søndag er blandt andet arrangeret af Facebook-foreningen Venligboerne.

Du kan læse mere om arrangementet på Facebook her.