Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef

Et usædvanligt hærværk har fundet sted i og omkring Grenaa, hvor flere træer blev fældet i weekenden. Hvis politiet finder gerningsmanden, vil Norddjurs Kommune overveje at rejse krav.

Søndag var borgere i Grenaa vidne til et mærkværdigt syn. I bymidten var to træer blevet fældet på henholdsvis Markedsgade og Nørregade - tilsyneladende henover natten.

På Facebook debatterede borgere ihærdigt, hvad der mon var sket med træerne.

Flere træer blev i weekenden fældet i og omkring Grenaa.
Flere træer blev i weekenden fældet i og omkring Grenaa. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Syd for Grenaa ved Glatved var den også gal. På Glatved Strandvej var tre birketræer blevet nedlagt.

Og det er en usædvanlig form for hærværk, fortæller Kim T. Jensen, der er chef for Vej og Ejendom i Norddjurs Kommune. Han har været inden for området i over tredive år, og han kan ikke erindre, at noget lignende er sket i den tid:

Kommune har ryddet op

- Vi har da før været ude for, at nogle nyplantede træer er blevet væltet af folk i opløftet stemning, men jeg kan ikke huske, at nogen ligefrem har fældet træer.

- Vi har været ude og rydde op, og så har vi anmeldt det til politiet, siger Kim T. Jensen.

Det kan koste omkring 50.000 kroner at få erstattet træet ved parkeringspladsen på Markedsgade, så det kan blive dyrt for synderen, hvis politiet finder frem til ham, vurderer Kim T. Jensen.
Det kan koste omkring 50.000 kroner at få erstattet træet ved parkeringspladsen på Markedsgade, så det kan blive dyrt for synderen, hvis politiet finder frem til ham, vurderer Kim T. Jensen. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

På Markedsgade i Grenaa ved kommunens parkeringsplads blev et større træ nedlagt, og det bliver svært at erstatte, fortæller Kim T. Jensen:

- Der er jo fast belægning, og det vil være dyrt at få gravet den gamle rod op og indkøbe et nyt træ af en vis størrelse, siger han.

Politiet rekvirerede Falck

Hvis politiet finder frem til gerningsmanden, vil kommunen overveje at rejse et krav mod vedkommende: 

- Det kan koste omkring 50.000 kroner at få erstattet træet ved parkeringspladsen, så det kan blive dyrt for synderen, hvis politiet finder frem til ham, vurderer Kim T. Jensen.

De tre birketræer, som var blevet fældet på Glatved Strandvej, lå og ragede ud på vejen søndag. Derfor rekvirerede politiet Falck til at komme og få træerne ind til siden.

Derefter har kommunen været ude og rydde op på stedet, og Kim Jensen oplyser, at der formentlig vil blive plantet nogle nye birketræer.


Morten Østergaard

Morten Østergaard genopstiller ikke ved næste valg

Mia Brøgger

Ny overraskelse en gang i måneden: Mia er en af de første tilmeldte

lyntest Falck corona test

Falck åbner nyt testcenter: Flere er på vej

Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

DorteMandrup_Aarhus_Strata_v1_Copyright by KVANT-1.jpg[5]

Markant byggeri på vej ved Aarhus Ø

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.