Musikcamp med stjernedrys i efterårsferien

Stor musikcamp for unge i efterårsferien med besøg af prominente kunstnere

02:55

60 musikinteresserede unge bruger deres efterårsferie i musiktræningslejr i Grenaa

I Grenaa bruger 60 unge i alderen 13-17 år efterårsferien i øvelokalet med guitar, trommer og en masse sang.

De er nemlig en del af en musik-træningslejr, Muskstarter, som bliver afholdt 10 steder rundt om i landet, og altså her i Grenaa, hvor otte bands sover, spiser og spiller musik sammen hele ugen.

- Der er det musikalske, som er rigtig vigtigt, for de unge skal selvfølgelig gerne lære noget, og så er der hele den sociale dimension samtidig med, at vi har det rigtig sjovt, siger Kristian Kjerri Thomsen, musikkoordinator hos Ungdomsskolen Ungnorddjurs, som sammen med Kulturskolen Norddjurs og det lokale spillested Pavillonen, står bag campen.

Læs også Transkønnet kunstner skal hjælpe Aarhus med at gentænke

- Energiniveauet er helt vildt højt, og der er glade unge mennesker. Det buldrer med musik overalt, hvor man kommer frem ude på gangen, så det er lovende, siger Kristian Kjerri Thomsen.

De unge musikere får under campen besøg af nogle kendte bands og musikere, og forleden var det østjyske rockband Go Go Berlin fra Silkeborg mødt op for at spille koncert, ligesom Dune også spiller op til fest.

For Oscar Pertou Andersen fra 7. klasse på Norddjurs Friskole er målet med musikken ikke nødvendigvis at blive en berømt rockstjerne. 

Læs også Elever bliver testet i musik og hukommelse

- Vi lærer en helt masse nye mennesker at kende, og så lærer vi at spille meget bedre, for det gør man, når man spiller uafbrudt i fem dage, siger han.

Hele campen sluttes af med en stor koncert, hvor de unge viser deres musikalske færdigheder frem på Pavillonen.

Du kan høre mere om campen og få en smagsprøve på musikken i videoen øverst på siden.