Museums-ægteskab: Det Grønne Museum er bedre

Dansk Landbrugsmuseum og Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum er nu lagt officielt sammen

01:38

Det tidligere landsbrugsmuseum ved Gammel Estrup nær Auning er nu en saga blot. 

Dansk Landbrugsmuseum og Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum, der tidligere har ligget i Hørsholm, er nu fusioneret og blevet til Det Grønne Museum. Det er sket i forbindelse med regeringens udflytning af statslige arbejdspladser 

Læs også Museum gør klar til sammenlægning

Onsdag den 1. februar havde museet første åbningsdag, selvom alt ikke er helt på plads endnu. Når to museer bliver til ét, skal der mange praktiske ting på plads.

Gæster kan fra den 9. februar lave mad i for eksempel et brændeovnskomfur. 

Museet får blandt andet en hel ny afdeling kaldet Madhuset, hvor gæsterne kan få mulighed for at lave mad over ild ligesom i 1600-tallet, ved et brændeovnskomfur som i slutningen af 1800-tallet, i et køkken fra 2. verdenskrig og i et mere moderne køkken fra 1960'erne og 1970'erne. 

- Det er blevet et meget bedre museum. Vi er blevet beriget af at få nye kollegaer, som er vant til at lave museum og arrangementer på en anden måde, siger museumsinspektør Bettina Buhl.

Læs også Frygt for at herregård synker: Nu skal der graves slam

Det Grønne Museum er det nye nationale museum for jagt, skov, landbrug og madkultur, hvor den overordnede tanke er, at man kan blive klogere på samspillet mellem naturen og mennesket. 

I løbet af 2017 og 2018 flyttes genstande fra Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm til Gammel Estrup, hvor de bliver en del af museets faste udstillinger. 

Kulturministeriet anslår, at det koster 72 millioner kroner at fusionere de to museer. 

I videoen øverst i artiklen kan du høre museumsinspektør Bettina Buhl fortælle om forventningerne til det nye museum.