Mulig ulv spottet på Djursland

Mellem jul og nytår mener et ægtepar at have set en ulv nær Mejlgaard Slot i Norddjurs. Nær Grenaa er der observeret ulvespor

En ulv strejfer muligvis omkring på det nordlige Djursland. Et ægtepar mener i hvert fald at have set en den 28. december ved Mejlgaard Slot, og nytårsaftensdag er en anden borger faldet over, hvad der kunne ligne ulvespor på stranden i Grenaa.

Ifølge ulvekenderen Jesper Schyttes oplysninger til facebookgruppen Projekt Dansk Ulv så ægteparret ulven på 20 meters afstand, da de kom kørende i bil kl. 9 om formiddagen. Om det så med sikkerhed var en ulv, er ikke til at sige.

- Lad mig først slå fast, at det slet ikke er umuligt, at det var en ulv, der er set. Vi ved, at der er mindst en ulv i Jylland, og på Djursland er der gode betingelser for ulven – der er store skovområder og fritgående vildt, siger seniorforsker og ulveekspert på Aarhus Universitet, Peter Sunde, til tv2oj.dk.

De mulige ulvespor er spottet over en større strækning på stranden i Grenaa. 
De mulige ulvespor er spottet over en større strækning på stranden i Grenaa.  Foto: Grethe Holmgård Lange

Han vil dog alligevel ikke fastslå, at der så altså er en ulv på det nordlige Djursland.

- Der er stadig et stykke til, at der er sikker dokumentation. Når der ikke er billeder eller video af ulven, kan observationen ikke eftervises. Enten skal der være fotodokumentation eller spor på mindst 100 meter. Det er tyske standarder, som vi er ved at indføre her i landet også, forklarer Peter Sunde.

Ulveeksperten siger dog samtidig, at der tidligere har været rapporter om ulve i netop området omkring Grenaa og det nordlige Djursland. 

Har du også set ulven eller spor fra den, hører vi gerne fra dig på mail til redaktion@tv2oj.dk

Gennem en lang periode har man ikke hørt meget til ulven i Danmark. Vi tog fat på ulveeksperten Peter Sunde for at høre mere om, hvor den blev af. 

 

image00007

Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Politi politibil genrebillede

Bortvist Hummel-direktør tiltalt efter årelang efterforskning

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

20170406-113512-L-1920x1281we

Rådmand vil udstykke 3600 nye parcelhusgrunde i Aarhus

Dagens mest læste