Modig mand: 90-årig stillede sig i vejen for indbrudstyv

En tyv var oppe imod en gruppe ældre mennesker, der ikke bare sådan lige lod sig slå ud, da de fik uventet besøg torsdag eftermiddag

Indbrudsforsøget skete mod en villa på Havnevej i det centrale Grenaa. Foto: Google Street View

Indbrudsforsøget skete mod en villa på Havnevej i det centrale Grenaa. Foto: Google Maps

1 af 2

Et indbrudsforsøg udviklede sig dramatisk torsdag eftermiddag ved 14-tiden på Havnevej i Grenaa. Her tog en 65-årig kvinde en yngre tyv på fersk gerning. Under flugten endte tyven med at udøve vold mod en nabos 90-årige bekendte.

Han stillede sig nemlig i vejen for tyven, da han ville have fat i sine bilnøgler og stikke af fra stedet.

Læs også Politiet har travlt: Frustrerede borgere hyrer privat-detektiver

- Den 65-årige kvinde hørte lyde fra sit køkken, og da hun gik ud for at undersøge dem nærmere, så hun, at en at en yngre mand var i færd med at bryde et vindue op. Hun råbte til ham, hvilket i første omgang fik ham til at løbe væk fra stedet. Kvinden gik herefter udenfor, hvor hun kunne se en fremmed bil holde i indkørslen, og hun gik hen og tog nøglen, der stadig sad i tændingslåsen, oplyser Østjyllands Politi.

Dernæst advarede kvinden naboen og dennes bekendte – en 90-årig mand – om tyvens tilstedeværelse på villavejen, hvorefter de alle gik tilbage til indkørslen.

Stak af mod Grenaa midtby

- Mens de stod der, kom den yngre mand tilbage og gik direkte hen mod den 65-årige kvinde for at få sine bilnøgler. Det fik naboens 90-årige bekendte til at stille sig i vejen, hvorefter den yngre mand gav ham et kraftigt skub i brystet, så den 90-årige faldt om på jorden og slog baghovedet, fortæller kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Den 90-årige fik mindre knubs på sit ene håndled og en albue, men skulle eftersigende være sluppet heldigt fra skubbet, fortsætter Janni Lundager.

Læs også Følg retssagen mod mand hvervet af Islamisk Stat

Skubbet fik den 65-årig kvinde til at opgive sit forsøg på at bremse tyvens flugt, og han fik nøglerne tilbage til bilen.

- Manden satte sig ind i bilen og hurtigt kørte fra stedet i retning mod Grenaa midtby. Bilen han kørte i var en mindre, hvid personbil - muligvis en Toyota, oplyser politiet.

Signalement af tyven

  • Dansk af udseende
  • 25-30 år
  • Spinkel af bygning
  • En smule skægvækst i ansigtet
  • Var iført en mørk hættetrøje 
  • Bar muligvis på et mørkt koben
Kilde: Østjyllands Politi

Der har muligvis været to medgerningsmand, der har forladt stedet til fods ad Havnevej mod øst og videre ad Grønnegade. Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der kan have set personerne i området ved 14-tiden i går.

Oplysninger til sagen kan gives til politiet på tlf. 114.