Mariannes sommer står på lejr med bjørnebanden

Marianne Mortensen har i 39 år været med til at holde sommerlejr for børn, som måske ikke ellers ville få en sommerferie.

Alle børn har ret til en god sommerferie. Det er filosofien bag Bjørnebande-Lejren.

Derfor kører den i år for 39. år. I år danner Hummelmosen på Djursland rammen om lejren for de i alt 40 børn primært fra Bispehaven i Aarhus.

- Det er meget fedt, så man får venner og mange andre ting, og vi laver sjove aktiviteter, siger 10-årige Aliyah Chouaib.

Hun er i fuld gang med at lægge glimmerneglelak til diskofest i morgen sjovest. Hun synes, det fedeste er at have fået nye venner og været sammen. 

Aliyah Chouaib er glad for at møde en masse nye venner på lejren.
Aliyah Chouaib er glad for at møde en masse nye venner på lejren.

Marianne Mortensen er lejrchef og har været med alle år. Hun kan simpelthen ikke lade være. 

- Min søster og jeg startede bjørnebanden engang i sin tid for 39 år siden, siger Marianne Mortensen.

- Vi startede med at have en børneklub i en lejlighed i Bispehaven, men den måtte vi aflevere til boligforeningen, og så skulle vi finde på noget andet. Så besluttede vi at lave en årlig sommerlejr for børnene i stedet for, fortæller Marianne Mortensen. 

Marianne Mortensen var med til at starte Bjørnebande-Lejren,
Marianne Mortensen var med til at starte Bjørnebande-Lejren,

Hvad driver dig til det?

- Det er jo ikke svært at se vel? Alle de skønne unger, der kommer. Meeen sidst på ugen er man måske klar til at springe det næste år over, men så møder man børnene, der gerne vil med, så er man også selv klar, smiler Marianne Mortensen.

Frivillige og donationer

Mange af dem, der er ledere på lejren i dag, er selv startet som børn på lejren i fem-seks års alderen. De er også glade for at give noget igen til børnene.

De frivillige er dog også hele grundlaget for lejren, der i sin begyndelse modtog økonomisk støtte fra boligselskabet i Bispehaven og fra forskellige puljer og fonde.

- Det kan vi ikke rigtig regne med mere, så det der driver denne lejr er cirka 150 mennesker, der giver en lille smule eller mere for at det kan løbe rundt, forklarer Marianne Mortensen.

Hjælpen kommer både i form af en håndsrækning til eksempelvis madlavning og som pengegaver, men lejren modtager også mad og andre goder til lejren lige fra havregryn og fladbrød til sodavandsis, fortæller lejrchefen, der lægger kælderrum til donationerne forud for lejren.

- Hele min kælder var fyldt med folk, der kom med ting, så det er jo fantastisk.