Marianne til crossfit-mesterskab for sjette gang: - Det er udfordrende

Marianne Højbjerg deltager ved Crossfit Open i Grenaa for sjette gang

00:48

Fem uger med Crossfitmesterskaber blev i dag skudt i gang i crossfitklubben Crossfit 8500 i Grenaa. Det er en del af en verdensomspændende konkurrence, hvor der bliver dystet i forskellige øvelser. En af deltagerne i Grenaa var Marianne Højbjerg.

- Det er udfordrende på alle mulige måder. På styrke, på udholdenhed, på gymnastiske øvelser. Det er det hele, siger Marianne Højbjerg. 

Læs også Crossfit eller fastfood? sådan brugte østjyderne årets første dag

Deltagerne skal lave tre øvelser. Det er en runde, og så skal de forsøge at nå så mange runder som muligt på 20 minutter.

Sved på panden og godt for arbejdslivet

En ting er konkurrencen, men for Marianne Højbjerg er crossfit også mere end det. Det giver hende energi til andre ting i hverdagen.

- Jeg er SOSU-hjælper, og med ondt i ryggen og sådan noget, og det skal man ikke sige højt, men jeg fejler aldrig noget. Jeg har aldrig ondt i ryggen, så det er også en del af mit arbejdsliv. Det holder mig fit, siger Marianne Højbjerg. 

Det kræver både energi og fokus at gennemføre de krævende crossfitøvelser.

30 atleter stillede lørdag op til Crossfit Open i Grenaa, men de var blot få blandt de mange verden over. For Marianne Højbjerg er 2018 sjette gang, hun stiller op i konkurrencen.

- Jeg var omkring nummer 40 i Europa sidste og 400 i verden, så det skulle gerne forbedres i år.

For de allerbedste crossfit-udøvere er der finale i USA i august.   

TV2 ØSTJYLLAND var i sommer forbi Aarhus Crossfit, da foreningen afholdt sommerkonkurrencer. Se mere om det herunder: 

02:15 Luk video