Mangler spor i Ørsted-sag

Østjyllands Politi mangler afgørende spor i jagten på de gerningsmænd, der natten til torsdag i sidste uge sprængte en døgnboks i luften i Ørsted

Foto: Kristian Bech

1 af 3

Det er nu en uge siden, at ukendte gerningsmænd sprængte sig vej til penge i Sparekassen Kronjyllands filial i Ørsted på Djursland.

Østjyllands Politi har ikke fået et afgørende gennembrud i sagen og afventer tekniske undersøgelser. Derudover håber politiet, at borgere, som har set noget mistænkeligt i dagene op til eksplosionen, kan hjælpe med opklaringen af sagen.

- Vi har lavet en række tekniske undersøgelser blandt andet også DNA-prøver, som vi afventer svar på, siger Lars Peter Madsen, der er politiinspektør hos Central Efterforskning hos Østjyllands Politi.

Se: Ville sprænge sig til penge

Der går formentlig en uge endnu, før de sidste resultater fra undersøgelserne er klar.

- Vi mangler fortsat de afgørende spor i efterforskningen, og derfor vil jeg gerne opfordre borgere, der har set noget mistænkeligt eller noget usædvanligt ved banken eller i byen i dagene eller ugerne op til eksplosionen, til at henvende sig til politiet, siger Lars Peter Madsen.

Gerningsmændene har formentlig brugt gas til eksplosionen, der blandt andet sprængte en glasfoyer i småstykker, og den fremgangsmåde kan muligvis hjælpe politiet.

Se: Vidne: Et ordentlig brag

- Der er foretaget lignende sprængninger rundt omkring i Danmark, og det kan være, at det er en specialiseret fremgangsmåde, hvor der kan være sammenhæng, men det ved vi ikke endnu, siger Lars Peter Madsen.

Østjyllands Politi efterlyste i forbindelse med røveriet vidner, der havde set en mørk stationcar køre fra stedet kort tid efter sprængningen natten til torsdag i sidste uge omkring klokken 03.52.

Politiet er ikke kommet nærmere hvilken type bil, der er tale om, og det er fortsat uklart, hvor mange gerningsmænd, der deltog.

- Vi efterforsker bredt i sagen. Det kan være danskere, personer fra Tyskland, Litauen eller andre lande. Vi kan ikke udelukke noget endnu, siger Lars Peter Madsen.

Har du oplysninger i sagen kan Østjyllands Politi kontaktes på telefonnummer 114.