Mand skal bag tremmer for forsøg på voldtægt

En 43-årig mand er ved Retten i Randers blevet idømt ubetinget fængsel i et år og ni måneder for i april at have forsøgt at voldtage en 26-årige kvinde i hendes hjem på Djursland.

Ud over fængselsstraffen på et år og ni måneder blev den 43-årige også dømt til at betale en erstatning på 40.000 kroner til kvinden. Foto: Østjyllands Politi

En 43-årige mand forsøgte i april at voldtage en 26-årige kvinde i hendes hjem på Djursland. De to kender hinanden gennem nogle fælles venner.

Ved Retten i Randers blev manden dømt for at have presset kvinden ind i en væg, lige så snart hun åbnede døren for ham. Han truede efterfølgende med at slå hende ihjel, mens han tvang hende ind på soveværelset.

Læs også Rasende bilist kørte med vilje for hurtigt - 4 gange på få minutter

I soveværelset trak han bukserne af hende, befølte hende og forsøgte at tvinge sig samleje med hende. Et spark i skidtet fra den 26-årige kvinde betød dog, at mandens forsøg mislykkedes.

Også dømt for vidnetrusler

Ved Retten i Randers kom det frem, at manden et par måneder efter voldtægtsforsøget havde ringet til kvinden for at true hende til at trække anmeldelsen tilbage. Derfor blev han også dømt for vidnetrusler.

- Sager om overgreb og voldtægt kan være vanskelige, fordi det ofte er påstand mod påstand. Jeg er tilfreds med, at retten i denne sag fandt kvindens forklaring så troværdig, at det førte til dom og en fængselsstraf i tråd med den praksis, der er på området, siger specialanklager Jesper Rubow i en pressemeddelelse.

Læs også Politi: - Skudepisode ved Aarhus var del af bandekonflikt

Ud over fængselsstraffen på et år og ni måneder blev den 43-årige også dømt til at betale en erstatning på 40.000 kroner til kvinden. 

Den 43-årige nægtede sig skyldig og forklarede, at der havde været tale om frivilligt seksuelt samvær. Han ankede dommen på stedet.