Mand afvist af Falck: Nu er der afgørende nyt i sagen

Anklagemyndigheden vurderer, at det ikke var strafbart, da Falck-ansatte bad en borger om at ringe 112 i stedet for at rykke ud til en ulykke

Det får ikke et retsligt efterspil, at to medarbejdere på en Falck-station på Djursland angiveligt ikke kom en borger til undsætning i forbindelse med en alvorlig færdselsulykke.

Det oplyser Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har vurderet, at der ikke er grundlag for at rejse en straffesag mod de to personer.

Østjyllands Politi

- Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har vurderet, at der ikke er grundlag for at rejse en straffesag mod de to personer, oplyser Østjyllands Politi i en mail til TV2 ØSTJYLLAND.

Sagen tog sin begyndelse den 29. august i år.

Bad ham ringe 112

Her henvendte en 52-årig mand sig på en Falckstation ved Ørsted, der ligger i Norddjurs Kommune. Kort tid forinden havde manden, der er lastbilchauffør, passeret en alvorlig færdelsulykke. 

Den 52-årige mand vidste, at der godt en kilometer fra ulykkesstedet lå en Falck-station. Derfor kørte han efter hjælp. 

Men ved ankomsten til Falckstationen bad de Falck-ansatte, ifølge den 52-årige, ham om at ringe 112 i stedet for, som han ellers ønskede det, med det samme at rykke ud til ulykkesstedet.

Falck har tidligere bekræftet forløbet over for TV2 ØSTJYLLAND. Samtidig slog Falck fast, at alle henvendelser om ambulancer som udgangspunkt skal gå via vagtcentralen. Det er retningslinjer, som er angivet af Region Midtjylland.

Og de Falckansatte har fulgt proceduren til punkt og prikke, vurderer anklagemyndigheden.

- Politiet har efterforsket sagen, og anklagemyndigheden har herefter vurderet den og har i den forbindelse lagt vægt på, at de pågældende har fulgt de forskrifter, de havde for deres arbejdes udførelse, og at der ikke er grundlag for at antage, at de skulle have haft forsæt til at begå noget strafbart. Efterforskningen har ikke godtgjort, at de pågældende, ved deres handlinger, har forsømt at hjælpe en nødstedt person, uddyber Østjyllands Politi i en mail.

Motorcyklist mistede livet

Ved ulykken kørte en motorcyklist direkte ind i en husgavl ved Rougsøvej i Ørsted. Ingen andre var involveret i ulykken. Motorcyklisten døde senere samme dag af sine kvæstelser.

quote Vi er tilfredse med, at der nu er kommet en afgørelse i sagen, og er naturligvis glade for udfaldet.

Jan Kjær Madsen, områdeleder

I forbindelse med ulykken blev der ringet 112. Ifølge et vidne, som TV2 Østjylland talte med to dage efter ulykken, ankom ambulancen efter cirka fem minutter. Region Midtjylland oplyste i den forbindelse til TV2 ØSTJYLLAND, at ambulancen kom fra netop den Falckstation, som den 52-årige lastbilchauffør havde henvendt sig på. 

Hos Falck er man tilfreds med, at der er sat punktum i sagen.

- Vi er tilfredse med, at der nu er kommet en afgørelse i sagen, og er naturligvis glade for udfaldet, siger områdeleder Jan Kjær Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.