Landets længste musetrappe

Museum vil forsøge at slå danmarksrekord

På Gammel Estrup - Herregårdsmuseet bliver julen i år brugt på et helt særligt projekt. Museet har nemlig sat sig for at fremstille Danmarks længste musetrappe, og det skal ske i samarbejde med museets gæster.

For at kunne slå den nuværende danmarksrekord skal musetrappen være over 187,6 meter lang. Den rekord er Stjernevejsskolen i Hedensted nemlig indehaver af.

- Så derfor vil vi gerne opfordre alle børn til at komme forbi og lave deres eget lille stykke på musetrappen. Vi er kommet et stykke, men vi mangler stadig en del. Og det kunne selvfølgelig være rigtig godt, hvis musetrappen kunne nå hele vejen rundt om herregården, siger museumsinspektør Marie Kirstine Elkjær i en pressemeddelelse.

Musetrapperne er en gammel opfindelse, der går helt tilbage til slutningen af 1800-tallet. Dengang kendte man musetrapperne som "kattetrapper", men princippet med strimler, der foldes til guirlandetrapper, var det samme.

Om musetrappen slår danmarksrekorden finder museet ud af den 20 december, hvor repræsentanter fra Børnenes Rekordbog kommer og måler trappen.