Kriminelle sendes på skiferie

Døgninstitutionen Grenen, nær Grenaa, har brugt 245.302 kroner på to skiture til Østrig, skriver metroxpress

245.302 kroner. Det beløb har den sikrede døgninstitution Grenen nær Grenaa brugt på to skiture til Østrig i vinterferiens uge syv i år og sidste år for i alt 24 kriminelle og kriminalitetstruede unge fra deres åbne afdelinger og et tilsvarende antal pædagoger. Det viser metroxpress' aktindsigter.

Grenens to åbne afdelinger huser blandt andet nogle af de unge, der har begået den hårdeste form for kriminalitet, og derfor vækker det harme hos Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, at skattekroner går til skiture.

- Det er krænkende for retsfølelsen, at unge, der begår grov kriminalitet, bliver belønnet på den her måde. Der er sikkert mange unge, der gerne vil på gratis skiferie. Det kommer de ikke, men det gør de kriminelle. Det skal simpelthen stoppes, siger han til metroxpress.

Peter Skaarup vil nu tage sagen op med justitsminister Mette Frederiksen (S). Han møder dog ikke opbakning hos SF's Karina Lorentzen, der er formand for Folketingets retsudvalg.

Hvis det er et led i at få de unge til at begå mindre kriminalitet, og der er en dybere mening med det, er det fint med mig, at man tager den slags redskaber i brug, når de er under 18 år. Det er noget andet, hvis de er over 18, siger hun til metroxpress.

Ifølge psykolog Lars Emil Andersen, der er leder af blandt andet Grenen, burde politikerne afsætte endnu flere ressourcer til de kriminelle og kriminalitetstruede unge.

- Jeg mener, vi som samfund virkelig burde gå ind og investere i den meget hårde kerne af unge, som vi i dag ikke er lykkedes med at hjælpe.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Mette Frederiksen (S).