Kreative tricktyve: Mand spurgte om hjælp til vaskepulver

Østjyllands Politi opfordrer folk til at se godt efter sine ting under indkøbsture og være varsom, hvis folk er for nærgående

Foto: Google Street View

Tricktyvene i Østjylland har mange tricks i ærmerne. 

Bare den seneste uge har der været flere tyverier, hvor tyve på den ene eller anden snu måde har fået tiltusket sig enten penge eller andre værdier. 

Det seneste tilfælde fandt sted tirsdag formiddag ved 11-tiden. Her fik en 77-årig kvinde i Netto i Grenaa stjålet sin pung med 1.000 kroner i.

Læs også Tricktyv bag tremmer: Forsøgte at snyde sig til cigaretter

Tyveriet skete ved, at en udenlandsk mand kom hen til hende og spurgte, hvilket vaskepulver han skulle købe. Mens han holdt kvinden hen med snak, stjal han så hendes pung.

Hos Østjyllands Politi er man opmærksom på tyvenes alsidige tricks og har derfor også svært ved at komme med et generelt, godt råd. 

- Man har kunne se ud fra vores døgnrapporter, at der har været en del tricktyverier på det seneste. Flere af dem i forbindselse med indkøb, så det er med se sig godt for. Også særligt, hvis man oplever, at nogen er lidt for nærgående, siger politiassistent Marianne Morgen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Pas på tennisbolde i haven - det er tricktyve på spil

Også i mandags var der både forsøg på tyveri og tyveri to forskellige steder i Skejby. Denne gang skete det ved, at tre mænd påstod, at de havde mistet en tennisbold i en have og på den måde forsøgte at få et påskud for at gå gennem boligen og om i haven.

På Samuel Morses Vej i Skejby lykkedes det for en mand, som kom indenfor hos en 79-årig kvinde og stjal 5.000 kroner samt hendes betalingskort, som han efterfølgende hævede 12.000 kroner fra. 

I sidste uge blev en mand anholdt efter at have forsøgt at snyde sig til cigaretter i Malling

Signalement af tricktyv fra Grenaa

  • dansk af udseende
  • 40-50 år
  • 160-170 cm
  • hvid i huden
  • almindelig af bygning
  • talte et fremmedsprog