Konservative: Vi kan ikke lave Jyllands billigste folkeskole

Byrådsmedlem i Norddjurs, Benny Hammer, peger fingre af Venstres skoleargumenter

06:32

1 af 2

Skoler og børns trivsel kan ikke altid gøres op i kroner og ører.

Det var et af budskaberne i debatten mellem spidskandidaterne for de forskellige partier i byrådet i Norddjurs Kommune, som mandag aften løb over skærmen på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Budskabet fra Venstres Lars Østergaard, som samtidig er formand for Børne - og ungdomsudvalget, var, at skolebudgettet i kommunen er ude af balance.

Han har i forbindelse med budgetforhandlingerne fået embedsmænd til at lave beregninger omkring besparelser ved eventuelle skolelukninger.

- Vi er det dyreste skolevæsen i Jylland, lød det fra ham i den live-transmitterede midtvejsvalgs-debat, som i aften havde fokus på Norddjurs Kommune.

Debatten blev bragt på banen af en tilhører, som ville have politikerne til at tage stilling til sammenhængen mellem at skabe trivsel og bevare de små skoler.

Prompte efter svaret omkring det 'dyreste skolevæsen', kom der et modsvar fra Konservatives Benny Hammer.

- Med den geografi, vi har i vores kommune, så kan vi ikke lave Jyllands billigste folkeskole. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre, sagde han og henviste til, at Norddjurs Kommune dækker over et stort geografisk område med mange mindre byer.

Nej til skolelukninger

Benny Hammer kritiserede Venstres Lars Østergaard for at tænke for meget på økonomien og for lidt på praksis. Han mener, at en af løsningerne, der både kan skabe kvalitet og økonomisk balance, er oprettelsen af børnebyer, hvor børnepasning og skolegang er samlet under samme tag.

Betragtningen omkring, at skolevæsenet ikke kan gøres meget billigere, blev bakket op af borgmester Jan Petersen.

Prisen for at drive skoler i Norddjurs er højere end andre steder, og derfor må der findes nye måder at gøre tingene på, for skolelukninger er ikke vejen frem, sagde borgmesteren:

- Det bliver med mig slæbt hen til truget, hvis der skal lukkes noget

Løsgængeren Harald Grønlund og Enhedlisten Ulf Harboe talte også for at bevare de små skoler:

- Jeg har til gode at få at vide, hvilken by der har udviklet sig efter at have fået fjernet en skole, sagde Harald Grønlund.

Du kan se hele debatten omkring skoler i Norddjurs Kommune i videoen øverst i artiklen.

Skoleformand bringer lukning af folkeskoler i spil