Kommunen: Vi har handlet korrekt

Formanden for voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune mener, at Martin-sagen er blevet håndteret korrekt

Gitte Nielsen er målløs over, at Kærvang kunne blive frikendt for skyld i, at hendes søn Martin døde i sommer efter en episode med bostedets medarbejdere.

Gitte taler ud om sin søns død

Lars Møller (S), formand for voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune udtrykker sin dybeste medfølelse med Gitte Nielsens situation, men hæfter sig ved, at tre forskellige instanser, Østjyllands Politi, Socialtilsyn Midt og Sundhedsstyrelsen alle har frikendt personalet.

- Jeg kan godt forstå, at en mor kan føle sådan, når hun er ramt af sorg, og jeg bliver berørt over, hvordan hun reagerer. Men jeg er glad for, at der er tre forskellige instanser, der vurderer, at vi har håndteret sagen korrekt, og det har vi, siger Lars Møller.

En del af Gitte Nielsens kritik af behandlingen af hendes søn gik på, at magtanvendelsen slet ikke skulle være taget i brug, men også det afviser Lars Møller, der igen henviser til de tre forskellige instanser, der har vurderet forløbet.

- Vi har håndteret magtanvendelsen korrekt, og magtanvendelsen skulle der til den aften, da borgeren skulle stoppes, siger han.

Den 25-årige Martin på bostedet Kærvang i Ørsted afgik ved døden efter tumult, hvor fire ansatte var nødt til at fastholde ham, og der foregik altså intet strafbart i forbindelse med magtanvendelsen, er konklusionen.

Se hele interviewet med Lars Møller i videoen øverst i artiklen.

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter

Michael Aastrup Jensen

Politiker om rejse til Dubai: Jeg passede mit job

Mobilepay

Telefon-svindlere narrede ældre kvinder

20201123-124830-L-1920x1338we

Britisk variant spreder sig i Danmark

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine