Kommunal mobilmast skal sikre linjen til yderområder

Norddjurs rejser sin egen mast, så Leo Johansen og kommunens andre borgere får en ordentlig mobildækning

02:02

Mobildækningen i Leo Johansens hus i Tranehuse nær Grenaa er hullet som en si.

Når han sidder i sin stue, er forbindelsen død og opkaldene ryger automatisk på telefonsvareren. Går han de få meter ud i køkkenet, er der hul igennem til omverdenen.

- Halvdelen af de samtaler, jeg får, går på telefonsvareren. Så kan jeg se, at folk har haft ringet, og jeg må ringe tilbage, siger Leo Johansen til TV 2 I ØSTJYLLAND.

- Nu er jeg jo en halvgammel mand, så skal man have fat i nogen med det samme, og man er et eller andet sted, hvor lortet ikke virker, så er det lidt irriterende, siger Leo Johansen.

Nu er der hjælp på vej til Leo Johansen og de andre borgere i Norddjurs, der oplever tilsvarende problemer med manglende mobildækning. 

Læs også Flere tomme huse skæmmer Norddjurs

Norddjurs Kommune sætter selv en mobilmast op, fordi ingen teleselskaber ønsker at løfte opgaven. Masten koster kommunen op mod en million kroner.

- Vi har for mange steder, hvor der er for dårlig mobildækning. Det må vi gøre noget ved. Vi vil ikke vente længere, siger borgmester Jan Petersen (S) til TV 2 I ØSTJYLLAND.

Han mener som udgangspunkt ikke, at mobilmaster er en kommunal opgave.

- Hvis der ikke er mobilmaster, der kan hænges udstyr op på, må vi som kommune sørge for det. Jeg så gerne, at det var en statslig opgave at sikre, at hele landet var dækket, men sådan er det ikke, siger Jan Petersen.

Øverst i artiklen kan du se mere om den manglende mobildækning.