Kiloene rasler af borgerne i Norddjurs

Laura Hørning er en af dem, der under forløbet har tabt sig 13 kilo

02:30

1 af 2

I Norddjurs Kommune er 20 pct. af befolkningen svært overvægtige, og det er næsten dobbelt så mange som i Aarhus. Derfor har kommunen med succes iværksat et tilbud til dem, der har brug for at tabe sig.

- En af de ting, vi ved fra sundhedsprofiler, er, at der er en tæt sammenhæng mellem uddannelsesniveau og livsstilsygdomme, forklarer afdelingsleder hos Sundhed og Træning i Norddjurs Kommune Dorthe Bligaard.

Overvægtsklinik skal hjælpe børn og unge

Men nu har kommunen så gjort en aktiv indsats for at hjælpe de overvægtige borgere. Projektet har været i gang i et år, og her har 83 pct. af deltagerne tabt sig. En af dem er Laura Hørning, der for bare et halvt år siden var svært overvægtig og vejede over 80 kg.

Blev kun større

- Jeg kunne se på mig, at jeg kun blev større, og jeg ville gerne af med de ekstra kilo, fortæller Laura Hørning.

Derfor ændrede hun i samarbejde med kommunens folk sin livsstil. Motion og ingen kage og saft blev hverdagen, og nu er hun tæt på at være normalvægtig ifølge BMI-indekset.

Kæmper med overvægten

- Før dyrkede jeg slet ikke motion, og det gør jeg nu flere gange om ugen. Det er også blevet til et farvel til kage, saft og hvidt brød, lyder det fra Laura Hørning.

Du kan se mere om det succesfulde projekt i Norddjurs i videoen øverst i artiklen.