Kæmper imod fredninger

Anholt mister vækst-muligheder, mener borgmester

Anholt risikerer i fremtiden at miste alle muligheder for at udvikle sig.

Det mener borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S), efter at Fredningsnævnet gør klar til gennemføre en række fredninger på den lille kattegatø.

Fredningsnævnet ønsker at frede Nordbjerg, Vesterklit og Sønderbjerg på Anholt. Dermed er der ifølge Jan Petersen stort set ikke nogle områder tilbage, hvis der fx skal bygges nyt, eller hvis campingpladsen skal flytte.

- Anholt mister reelt den sidste rest af mulighed for nogensinde at kunne få vækst. Selvfølgelig skal vi værne om den enestående natur på øen. Omvendt er Anholt også en turistmæssig perle, hvor mennesker skal fungere, siger Jan Petersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Fredningsnævnet har allerede taget beslutningen om at frede flere områder på Anholt. Norddjurs Kommune har dog tænkt sig at angribe beslutningen i et høringssvar.

- Vi er ikke imod, at der nu bliver ryddet op i de fredninger, der allerede er. Men øen er stort set fredet på forhånd, og nu freder man så også de få områder, der endnu ikke er fredede. Det er vi imod, siger Jan Petersen.