Kæmper for akutlægebil

Frygter at skulle køre 60 kilometer for at få limet en flænge i panden

01:23

1 af 2

Det kan få alvorlige konsekvenser for borgerne i Grenaa, hvis Region Midtjyllands forslag om at nedlægge byens akutklinik og akutlægebil bliver til virkelighed.

Sådan lyder det fra Støtteforeningen for Grenaa Sundhedshus, som sammen med Norddjurs Kommune har indkaldt til borgermøde tirsdag aften.

Behandlersygeplejerske Mette Kirk fra Grenaa er medlem af støtteforeningen i Grenaa.

Se: Frygter for sit liv

Ifølge hende er det et hårdt slag for både Grenaa og resten af Djursland, hvis akutklinikken og akutlægebilen nedlægges.

- Når folk ringer 112, og lægebilen kommer, så er det fordi, der er brug for den ekspertise, som akutlægen besidder. Det er der ikke andre faggrupper, der gør, siger Mette Kirk til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hvis akutklinikken og akutlægebilen nedlægges, skal bebeboerne i Grenaa køre til Randers eller Aarhus for at blive behandlet af en læge.

- Vi vil have 60 kilometer til ethvert sundhedstilbud. I dagtiden vil vi skulle køre 60 kilometer for at få lagt en gips på, og i aften- og nattetimerne vil vi skulle køre 60 kilometer for at komme til en lægevagt og måske få limet en flænge i panden, forklarer Mette Kirk.

Se: Protest mod nedskæringer

På tirsdagens borgermøde vil der være debat og mulighed for at få information om, hvordan man kan komme med indsigelser til Region Midtjyllands forslag om at nedlægge akutklinikken of akutlægebilen.

Borgermødet finder sted på Grenaa Idrætscenter. Det begynder kl. 19.

Se et interview med behandlersygeplejerske Mette Kirk i videoen øverst i artiklen.