Kæmpe borerig kommer til Grenaa

Havnedirektør: Det betyder meget, at det er Mærsk

En kæmpe borerig fra Mærsk Drilling skal vedligeholdes i Grenaa Havn.

En borerig er en maskine, der skaber huller i jorden. Vedligeholdelsen består i at rense og rustbeskytte boreriggens olieproduktionsanlæg. 

Det betyder, at fra slutningen af november og et par måneder frem, skal den kæmpestore borerig Mærsk Inspirer ligge i Grenaa Havn.

- Den kommer fra Norges Vestkyst og bliver trukket af tre slæbebåde. Det varer cirka 3-4 dage.  Hvornår afhænger lidt af vejret i midten af november, Henrik Carstensen, der er adm. direktør, Grenaa Havn A/S.

Læs også Guten Tag! Tyskere kommer til Aarhus og runder rekordår af

På Grenaa Havn er glæden over den nye store ordre til at få øje på.

- Det er meget stort. Det er første gang, at en havn i Østjylland får en større borerig ind. Det er et nyt område for Grenaa Havn, så vi ser det helt klart som et gennembrud og en mulighed for flere lignende opgaver fremadrettet, siger Henrik Carstensen.

Og så betyder noget, at det er Mærsk, der tjekker ind i Grenaa.

- Det betyder rigtig meget, at det er Mærsk. Det er en af Danmarks største virksomheder, og de går ikke på kompromis med deres leverandører. Derfor er det en stor anerkendelse af Grenaa Havn. Vi har gode faciliteter på havnen, og vi har et netværk af virksomheder på Djursland, der har stor knowhow indenfor det område, siger Henrik Carstensen.

Opgaven med at vedligeholde den store borerig kommer også til at betyde nye arbejdspladser til området.

Læs også Tre sejlende betonkvinder er nu på vej mod Randers Havn

- Det er virksomheden Safe Ocean Service i Hirtshals, der skal være hovedentreprenør, så det er dem, der ansætter. Men der er en del arbejde, der skal udføres, så der bliver mange virksomheder på og udenfor Djursland, der får opgaver i forbindelse med vedligeholdelsen, siger Henrik Carstensen.

Det bliver ikke muligt for offentligheden at få lov til at se boreriggen indefra. Den skal ligge i et terrorsikret område på havnen.

- Men man kan se, når den ankommer, og  når den ligger i havnen, siger Henrik Carstensen.

Boreriggen Mærsk Inspirer står på tre ben, der er 230 meter høje. Den vejer 26.000 tons. I funktion er den en arbejdsplads for cirka 340 personer.