Kæk eller kikset? Politiker rapper i ny valgvideo

Kommunalpolitiker har taget alternative midler i brug i et forsøg på at blive valgt ind i Folketinget til det kommende valg.

Opdatering: Efter at denne artikel blev skrevet, har Jens Meilvang været tvunget til at trække sin musikvideo tilbage. Læs mere her.

 Skatten ska' ned, har vi sagt meget længe,

Gør hva' du vil - det' jo dine penge.

Sådan lyder rimet fra kommunalpolitiker og kandidat til Folketinget Jens Meilvang (LA) i hans nye 'folketingsrap'. 

Den lokale LA'er kaster om sig med sine politiske standpunkter i et musikalsk forsøg på at tiltrække opmærksomhed forud for det kommende folketingsvalg.

- Det er for at se, om man kan få nogle, der normalt bare scroller videre, til at stoppe op og lytte med, siger den 41-årige Liberal Alliance-politiker fra Norddjurs.

Rap til de unge

Iført solbriller, hættetrøje og en cap mærket 'LA' sender den blå politiker stikpiller til 'hende den røde'. De kække formuleringer og rappen har han valgt for at få især de unge vælgere til at lytte med. 

- Det er lidt smartere i det end en dansktopsang, siger han. 

Har du set en anderledes valgvideo?

Tip os

Folketingskandidaten fra Auning rapper til melodien fra Kølig Kajs 'Stemmen i mit liv', som vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1997. Og han har helt bevidst valgt en melodi med rødder i Østjylland. Rapperen Kølig Kaj, der rigtigt hedder Thomas Lægaard, kommer nemlig fra Pindstrup på Djursland.

Selvom Kølig Kaj har lånt melodien ud, har han efterfølgende slået fast på Facebook, at han ikke støtter op om LA-politikken:

Screenshot fra Thomas Lægaards facebookopslag.
Screenshot fra Thomas Lægaards facebookopslag.

Nu håber Jens Meilvang, at hans version af det 25 år gamle hit kan hjælpe ham på vej til Christiansborg. 

- De, der virkelig har forstand på det, synes nok det er uprofessionelt. Men jeg synes alligevel, det er blevet meget godt, siger den blå lokalpolitiker. 

Du tænker ikke, folk mener, det er for useriøst at lave sådan en video, hvis man vil i Folketinget?

- Det tror jeg ikke. De, jeg kun har at gøre med i forhold til seriøs politik, har skrevet, de synes, det er fedt, siger han. 

Dobbeltmandat

Til daglig er politikeren blandt andet formand for Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune. Hvis han bliver valgt ind, vil han sidde på et dobbeltmandat.

- Så vil jeg ikke være udvalgsformand og alt det, jeg er nu, men jeg vil blive i kommunalbestyrelsen. Men vi tager det til den tid, siger han.

Det er anden gang, at Jens Meilvang stiller op til folketingsvalget.