Indsamling: Vil hjælpe Brian

Brian har fået stjålet sin handicap-knallert

01:50

1 af 2

Brian Laustsen fik i starten af det nye år stjålet sin handicap-knallert, som han havde brugt 3,5 år på at spare op til. Knallerten er endnu ikke dukket op, og nu forsøger to kvinder, som ikke kender ham, at hjælpe. Derfor har de startet en indsamling.

Brian Laustsen er spastiker, og han er dårligt gående. Derfor er den trehjulet special-designet knallert meget vigtigt for ham, og den giver ham frihed til at bevæge sig rundt i området og tage hen til det beskyttede værksted, hvor han arbejder. Et arbejde, der ligger syv kilometer fra bofællesskab i Auning på Djursland, hvor Brian Laustsen bor.

- Knallerten er desværre ikke dukket op, men der er mange i området, som kigger efter den. Så vi håber på det bedste, siger Ilse Laustsen, der er mor til Brian.

Historien om, at Brian Laustsen havde fået stjålet sin 40.000 kroner dyre knallert og dermed sin frihed til at komme rundt, har berørt flere i Østjylland.

To af dem er Birgitte Bernth Andersen og Louise Fredslund Rassing.

De så indslaget her på TV 2 | ØSTJYLLAND forleden, og efterfølgende begynde de at debattere sagen på Facebook.

De to kender ikke hinanden, men efter lidt skriverier på Facebook og efterfølgende telefonsamtaler har de nu startet en indsamling til fordel for Brian Laustsen, så han kan få økonomisk hjælp til at købe en ny scooter.

Se: Bring min knallert tilbage

- Det er bare ikke i orden, at nogen har taget den fra ham. Jeg blev så gal over, at der var nogen, der kunne finde på at tage sådan en fra en handicappet. Hvordan skal han komme på arbejde, han har mistet sin frihed nu. Vi vil gerne hjælpe ham med at få en nu, siger Birgitte Bernth Andersen, der nu har været med til at starte en støtteside på Facebook, hvor folk kan donere penge.

Gruppen har eksisteret i få dage, men allerede er 240 personer medlemmer af den. Og det glæder Ilse Laustsen, at folk vil hjælpe Brian.

- Jeg synes, at det er flot, at de gør det. Vi har generelt fået meget positiv respons, og det rører os. Vi havde ikke forventet, at der ville komme så mange henvendelser, siger Ilse Laustsen.

Hun fortæller, at det tager omkring to måneder at få bygget en lignende scooter.

- Han kan ikke komme nogen steder hen på egen hånd nu. Han er meget ked af det, og han forstår ikke, at der er nogen, der kan finde på at tage sådan en scooter, siger Ilse Laustsen.

Via gruppen på Facebook er der indtil videre blevet indsamlet omkring 2.000 kroner til en ny scooter.

I indslaget øverst på siden fra den 9. januar kan du se eller gense historien om Brian Laustsen og den stjålne knallert.

Her kan du besøge gruppen "Støtte gruppe til Brian Laustsen" på Facebook.