Hytter forurenet af asbest

Et område med feriehytter i Grenaa er blevet lukket af på grund af fare for asbestforurening

02:06

1 af 2

OPDATERING: Det har vist sig, at hytterne alligevel ikke er ramt af asbest. Læs mere her.

I flere måneder kan der have været asbest støv i luften omkring en klynge feriehytter i Grenaa.

En medarbejder, som kommunen har ansat til at passe hytterne, har flere gange gjort opmærksom på problemet.

Men først fredag eftermiddag blev området lukket af Norddjurs Kommune, der ejer hytterne, som Kyst- og Fjordcentret står for at udleje.

- Vi har konstateret noget materiale henliggende på græsset i form af gamle tagplader, som vurderes med meget stor sikkerhed at indeholde asbest, siger Tommy Bach, der er tilsynschef hos Arbejdstilsynet i Hadsten til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Dermed kan de udgøre en potentiel sundhedsmæssig risiko i forbindelse med arbejde på stedet herunder særligt ved græsslåning, hvor materialet kan komme i græsslåmaskinen og blive pulveriseret, fortsætter han.

Kendte ikke til problemet

Hos Norddjurs Kommune kommer sagen som en stor overraskelse.

- Jeg ville da også ønske, at vi havde fået nys om sagen noget før, men jeg kan bare konstatere, at jeg kan først handle, når jeg ved noget om sagen, siger Helen Rosager, der er kultur- og udviklingschef i Norddjurs Kommune.

Se: Politisk efterspil i asbest-sag

Preben Vangsgaard, der arbejder på stedet, siger dog, at han har gjort Kyst- og Fjordcentret opmærksom på problemet flere gange.

- Det ser jeg jo som skræmmende, at når de ved det, og at det så bare bliver skubbet til side, som det er noget, vi ikke skal tage os af, siger han.

Mangler oplysninger

Men lederen af Kyst- og Fjordcentret siger, at den oplysning ikke er kommet videre til ham, og han vil nu undersøge, hvorfor det ikke er sket.

- Jeg har ikke været opmærksom på det, og så er den jo ikke længere. Men jeg blev opmærksom på det i dag, da arbejdstilsynet kommer forbi og siger, at der ikke skal slås græs der, før der er ryddet op, og så handler vi jo på aldeles omgående, siger centerleder fra Kyst- og Fjordcentret Carsten Enemark.

De gæster, der bor i hytterne, det drejer sig om, er blevet flyttet.

Se hele indslaget om asbest ved feriehytterne i videoen øverst på siden.