Humørvirus spreder sig: - Det er stukket helt af

Et initiativ til at støtte lokale butikker har udviklet sig til, at en hel by nu er sammen om at skabe glæde og optimisme midt i Corona-krisen.

Tommy Hjorth sidder i sit hjem i Auning og prøver at styre Facebookgruppen: "Humørvirus over Auning" med 1.200 medlemmer. Det svarer til lidt under halvdelen af byens indbyggere.

- Det er stukket helt af, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

Samtidig skal han koordinere al den glæde og de bidrag, som strømmer ind. 

- Vi havde ikke tænkt, at det skulle eksplodere, som det har gjort. Men det er jo fantastisk, fortæller Tommy Hjorth.

quote Vi havde ikke tænkt, at det skulle eksplodere, som det har gjort. Men det er jo fantastisk.

Tommy Hjorth, koordinator

Hvis vi spoler tiden lidt tilbage, så opstod det hele, da fodboldafdelingen i Auning IF gerne ville hjælpe med at støtte de lokale butikker og erhverv, som havde det svært her i tiden med Covid-19.

- Så ringede de til mig. Udgangspunktet var at rejse penge og købe gavekort for at støtte butikker, og så give dem til tilfældige, siger Tommy Hjorth.

Tilfældige på gaden får et gavekort og et smil af Kenneth Andersen, som er formand og stifter af Auning Målerlaug.
Tilfældige på gaden får et gavekort og et smil af Kenneth Andersen, som er formand og stifter af Auning Målerlaug. Foto: Humørvirus over Auning

Humørvirus er oppe på 80.000,-

Nu er det vokset og vokset, og opbakningen er enorm. Alle kan komme med deres bidrag, og det gør både lokale handlende og private.

- Dem vi ville støtte, bakker også op om det her, fortæller Tommy Hjorth, som prøver at strukturere det hele.

Fem foreninger står sammen bag hele initiativet. Når de modtager penge eller andet, så bliver der købt gavekort hos de lokale butikker, som bliver givet ud til tilfældige.

quote Nu har vi gået rundt i byen og stoppet tilfældige. Så siger vi; "Du får lige lidt humørvirus og et gavekort". Så bliver de så glade.

Tommy Hjorth, koordinator

- Nu har vi gået rundt i byen og stoppet tilfældige. Så siger vi; "Du får lige lidt humørvirus og et gavekort". Så bliver de så glade, siger Tommy Hjorth til TV2 ØSTJYLLAND.

Når Kenneth Andersen, medstifter af 'Humørvirus over Auning', går på gaden for at give gaver til tilfældige, så foregår det med en gribetang, så de holder god afstand til hinanden.
Når Kenneth Andersen, medstifter af 'Humørvirus over Auning', går på gaden for at give gaver til tilfældige, så foregår det med en gribetang, så de holder god afstand til hinanden.

På Facebook kører de små konkurrencer, hvor det blandt andet handler om at smile og grine, og alt muligt andet, de kan finde på af skøre og sjove ting.

quote Udgangspunktet er, at folk skal være glade. Pengene er dejlige, men glæden er det største.

Tommy Hjorth, koordinator

Hvis de omregner gavekort, kontanter og ydelser på behandlinger, så er de oppe på omkring 80.000 kroner. Men det allervigtigste er, at der bliver spredt godt humør. 

- Udgangspunktet er, at folk skal være glade. Pengene er dejlige, men glæden er det største, siger Tommy Hjorth. 

Skaber omtale og hjælper byen på længere sigt

I Auning bor omkring 3.000 mennesker. Specialbutikkerne har det ikke let i den her tid, og det samme gør sig gældende for handelslivet, som er under pres.

- Det er jo et super godt initiativ. Det er fedt at have sådan kreative kræfter i byen, som er med til at skabe omtale og lave aktiviteter, som folk taler om, fortæller formand for Auning Handelsforening og bestyrer af SuperBrugsen i Auning Anders Rasmussen.

quote Det viser, at der er liv i byen, og det har vi brug for, hvis vi skal overleve som handelsby.

Anders Rasmussen, formand for Auning Handelsforening

Målt på kroner i dag, gør det nok ikke den store forskel, mener han. Men den lidt skæve vinkel og opmærksomheden kan få betydning på sigt.

- Sådan noget her skaber noget opmærksomhed, som man ikke ser andre steder. Det viser, at der er liv i byen, og det har vi brug for, hvis vi skal overleve som handelsby, siger Anders Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Kæmpe fest når det her er ovre

På lørdag kører Humørvirus over Auning ud med 30 store påskekurve til enlige og andre, som måske er syge eller bare fortjener et skulderklap.

- Så kører vi rundt og ringer på, og så får de et tak, fordi de bor i Auning og så videre til næste stop, siger Tommy Hjorth.

quote Så kører vi rundt og ringer på, og så får de et tak, fordi de bor i Auning.

Tommy Hjorth, koordinator

Det er blandt andet Kenneth Andersen, som er formand og stifter af Auning Målerlaug, som kører rundt og deler ud. De gør det altid med behørig afstand.

VIDEO: Auning har sit eget målerlag, som mødes og spiser mad, drikker øl og i særdeleshed måler. Arkiv fra 2019. 

Når alt det her med Covid-19 engang er overstået, så skal hele Auning have en fest.

- Vi gemmer midler til at holde en genforeningsfest for hele byen, når det er ovre. Så skal byen have sin fest, fortæller Tommy Hjorth.