Håndboldspiller viste skjult talent på mark ved Auning

De to håndboldstjerner Katrine Fruelund og Camilla Dalby, pløjede søndag om kap i forbindelse med et stævne for veterantraktorer i Auning

01:48

Katrine Fruelund og Camilla Dalby, pløjede søndag om kap i Auning.

Det er efterår, og det betyder, at jorden er klar til at blive pløjet. Det driver landmændene ud på markerne med deres traktorer, men det sætter også gang i stævner, hvor deltagerne dyrker pløjning som en sport.

De to håndboldstjerner Katrine Fruelund og Camilla Dalby, pløjede søndag om kap i forbindelse med et stævne for veterantraktorer i Auning.

Det er en sport som alt andet, og jo højere man kommer op i hierarkiet og jo mere man går op i det, jo sværere er det.

Torben Larsen, plovmand

Søndag foregik pløjningen med store tratorer spændt for vendeplove med mange skær. I de gode gamle dage var det, som i mange af livets forhold, simplere, men ikke nødvendigvis lettere. 

De to håndboldspillere pløjede kun imod hinanden indbyrdes, og Katrine Fruelund endte med sejren blandt de to håndboldspillere.

Læs også 275 motorcyklister i skjorte til kamp mod prostatakræft

Plovmænd bedømmes i 11 klasser

I den efterfølgende mere seriøse del af stævnet  kæmpede 50 plovmænd om at kvalificere sig til DM i pløjning med veterantraktorer. 

Sådan så det ud da plovmænd konkurrede i Auning 

- Det er en sport som alt andet, og jo højere man kommer op i hierarkiet og jo mere man går op i det jo sværere er det. Vi bliver bedømt i 11 kategorier, siger Torben Larsen.

Torben Larsen, der er tidligere danmarksmester i pløjning gik meget seriøst og sejrssikkert til opgaven. Han skulle blandt andet konkurrere imod sin egen far, som skulle pløje umiddelbart ved siden af. 

Læs også Stævne i pløjning: Steen starter traktoren med en svensknøgle

- Uden at sætte sit lys under sin skæppe, så er det nok en af os, der ender med mesterskabet, sagde Torben Larsen umiddelbart inden konkurrencen.

Og Torben Larsen fik ret. Han endte med at vinde sin klasse med far på andenpladsen.

Se reportage fra pløjningen ved at klikke på videoen øverst i artiklen.