Hærværk mod DF-plakater

- Rendyrket chikane, mener Morten Messerschmidt

Morten Messerschmidt (t.h.) er ikke den eneste østjyske poltiker, der har fået sin valgkamp saboteret. Også Jens Joel (S) fra Aarhus og Michael Aastrup Jensen (V) fra Randers har tidligere prøvet at få valgplakater ødelagt. Foto: TV2OJ / Dansk Folkeparti

Ukendte gerningsmænd har i nat fjernet 100 af Dansk Folkepartis valgplakater i Grenaa.

Plakaterne er en del af spidskandidaten Morten Messerschmidts valgkampagne forud for EU-parlamentsvalget senere på måneden.

Hans plakater blev også udsat for hærværk ved EU-parlamentsvalget i 2009.

- 100 valgplakater er taget ned i min gamle valgkreds til Folketinget. Det er jo træls. I 2009 blev mine billboards (vægplakater) og plakater overmalet og fjernet. Jeg havde håbet, at vi var kommet videre. Så det er lidt forstemmende, siger Morten Messerschmidt.

Han vil anmelde hærværket til politiet. I 2009 hængte gerningsmænd hans nedtagne valgplakater op efter EU-parlamentsvalget, så Morten Messerschmidt risikerede bøder, fordi han ikke fjernede sine valgplakater inden fristen.

- Det er rendyrket chikane. Da der er tale om hærværk og tyveri, vil jeg selvfølgelig politianmelde det. Jeg har hørt, at der også skal have været hærværk mod andre kandidaters plakater i Hillerød, Birkerød og i Klampenborg, siger Morten Messerschmidt.

- Det er et attentat mod hele valget, at man ikke kan have sine plakater hængende i fred.