Gudstjeneste i det fri: - Det var koldt men fantastisk

I Trustrup havde man torsdag rykket gudstjenesten udendøre ved hjælp af plastikstole og et elektronisk keyboard.

Påsken er kirkens helt store højtid, og for de fleste kirkegængere hører fællesskab og salmesang med til en rigtig gudstjeneste.

Den slags har været forbudt i flere måneder. Men nu kan det lade sig gøre at holde en rigtig gudstjeneste ude i det fri.

- Det er godt at være ude og kunne synge, som vi ikke har kunnet gøre i lang tid inde i kirken, siger Erik Kirk, der torsdag var til gudstjeneste i Trustrup.

Erik Kirk var tilfreds med at kunne synge med på salmerne ved torsdagens udendørs gudstjeneste i Trustrup.
Erik Kirk var tilfreds med at kunne synge med på salmerne ved torsdagens udendørs gudstjeneste i Trustrup.

- Det er jo simpelthen fantastisk, det har vi jo ikke kunnet, i jeg ved snart ikke hvor mange måneder. Så det nød jeg rigtig meget, lyder det fra en anden kirkegænger - Jette Dalkær Petersen.

Jette Dalkær Petersen bød gudstjenesten i det fri.
Jette Dalkær Petersen bød gudstjenesten i det fri.

For at gudstjenesten kunne løbe af stablen, blev plastikstole og et elektronisk keyboard sat ud i det fri for at imitere kirkerummet.

To små borde med dug, et trækors og påskeliljer blev placeret ved siden af:

- Her er det, der er mit alter for i dag og min prædikestol. Der er et kors, og så har vi selvfølgelig dekorationen, som vi kender fra indendøre, forklarer Kathrine Gents, der er sognepræst i Lyngby-Albøge-Trustrup Pastorat, til TV2 ØSTJYLLAND.

Kathrine Gents viser dagens prædikestol frem.
Kathrine Gents viser dagens prædikestol frem.

- Vi har prøvet at holde friluftsgudstjeneste før, og det plejer altid at være et stort hit. Men det er første gang, at vi skal holde det på sådan en kold forårsdag, siger sognepræsten.

På trods af temperaturen var der dog ingen slinger i valsen, da muligheden for en gudstjeneste i det fri opstod. Menigheden måtte med udenfor.

- Vi længes efter at synge, og vi længes efter at kunne være sammen i en lidt større ramme. Så det betyder faktisk rigtig meget, siger Kathrine Gents.

Biskop spår populære udendørs gudstjenester

Udover at det nu er tilladt at synge, må gudstjenesten også strække sig over mere end en halv time. Og selvom Vorherre ikke sendte solen forbi Trustrup under gudstjenesten torsdag, lykkedes det hele alligevel:

- Det var fantastisk. Det var lidt koldt, og jeg havde kolde hænder. Jeg glæder mig også til at komme hjem og få lidt mere varme. Men det var simpelthen så dejligt, at vi kunne samles, vi kunne synge og vi behøvede ikke at tænke på nogen tidsbegrænsning, siger Kathrine Gents.

Se hele indslaget fra Trustrup her.

Biskoppen i Aarhus Stift spår, at de udendørs gudstjenester bliver populære henover foråret - i hvert fald så længe temperaturerne stiger, og det ikke er tilladt at synge salmer indendørs.

- Det der med at have gudstjenester uden at synge salmer. Det er ikke sjovt. For når man synger salmer, så er man med i gudstjenesten, men når man ikke synger med, bliver man lidt en tilskuer. Så det er rart, vi har den her mulighed, siger Henrik Wigh-Poulsen, biskop i Aarhus Stift.

Biskop Henrik Wigh-Poulsen tror, at de udendørs gudstjenester vil være populære i foråret.
Biskop Henrik Wigh-Poulsen tror, at de udendørs gudstjenester vil være populære i foråret.image00007

Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Å

Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Michael Bang Henriksen

liveblog COVID-19 LIVE: Danskerne ser lige så mange som inden nedlukning i december

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

Dagens mest læste