Grenaa bedre end Mallorca

Arv sender plejehjem til Grenaa

Glem alt om Middelhavet - Grenaa er bedre!

Det er en rigtig solskinshistorie.

Midt i en sparetid, hvor alt det sjove fjernes fra budgetterne, er der smil og høj stemning blandt beboerne og personalet på plejecentret Solgården i Bedsted, skriver JydskeVestkysten onsdag.

På mandag skal alle sammen - 68 i alt - på en stor fælles ferie. I tre busser går turen til Dronningens Feriecenter i Grenaa, og så venter tre dage med hygge, sightseeing og fællesskab.

Baggrunden for den store udflugt er en arv, som plejecentret modtog først på året. En taknemlig beboer havde i sit testamente øremærket et sekscifret beløb til "at forsøde beboernes liv". Det sker nu.

- Vi havde mulighed for at tage fem dage til Mallorca eller tre dage til Grenaa. Vi valgte Grenaa, for her er alle faciliteter, og dermed kan alle komme med, fortæller sosu-assistent Inge Outzen.

Hun er primus motor i den arbejdsgruppe, der har forberedt ferien, og på nær seks beboere, der er på aflastning, og et ældre ægtepar, der har sagt fra, skal alle af sted.

Plejecentrets personale stiller mange frivillige timer til rådighed, og centrets vennekreds giver ligeledes en hånd med.

- Det kan kun blive godt, lyder det fra Lydik Nansen.

Turen til Grenaa bliver den allerførste ferie i hans 80-årige liv.

Kilde: JydskeVestkysten