Gratis busser giver mere byliv: Det er et knaldgodt tilbud

Gratis bybusser er et hit for både turister og borgere i Grenaa, melder kommune

Gratis bybusser giver mere liv i Grenaa og skaber større sammenhæng mellem havn og midtby.

Sådan lyder meldingen fra Norddjurs Kommune, der i år også tilbyder bysbørn og turister, at de kan bestille en gratis telebybus i Grenaa. 

quote Mange siger, det er helt fantastisk, at vi kan køre dem rundt på den måde. De synes, det er rigtig lækkert, at de bare kan ringe, og så kommer vi.

Benny Carlsen, buschauffør

De gratis bybusser er ikke mindst et forsøg på at lokke lystsejlere fra havnen ind til byen.

- Det er tredje år, vi har de gratis bybusser, og det er en kæmpe succes. Det er også et knaldgodt tilbud til vores gæster, siger Kirsten Rønn Rinhack, der er turistinformationsmedarbejder på Grenaa Turistkontor, og fortsætter:

- Der er mange lystsejlere, der nu kommer op i midtbyen og besøger Baunhøj Mølle, Den Gamle Smedje og Museum Østjylland.

Den første gratis bybus kører klokken 6.15, og man kan fange en gratis bybus frem til klokken 21.15. Mellem klokken 9.15 og 15.15 kører telebybussen til et større antal stoppesteder end den almindelige gratis bybus. Telebybussen skal bestilles 35 minutter før, man skal bruge den.

- Der er mange turister, der bruger dem, og mange siger, at det er helt fantastisk, at vi kan køre dem rundt på den måde. De synes, det er rigtig lækkert, at de bare kan ringe, og så kommer vi, siger buschauffør Benny Carlsen.

quote De gratis busser gør, at turisterne får en bedre oplevelse af at være i Grenaa. Men busserne giver også noget til borgerne i byen.

Lars Meilvang, formand for miljø-og teknikudvalget, Norddjurs Kommune

Havnemesteren på Grenaa Lystbådehavn, Lars Weiss Hansen, kan også berette om flere lystsejlere, der benytter sig af tilbuddet. 

- Vi havde eksempelvis et tysk ægtepar, der har besøgt havnen gennem 10 år, men aldrig besøgt Grenaa midtby. Jeg fortalte dem om muligheden for gratis bybus, og de havde en fantastisk oplevelse i byen, fortæller han.

Gratis busser er godt for handelslivet

Kirsten Rønn Rinhack fra Grenå Turistkontor er ikke i tvivl om, at bybusserne er et plus for handelslivet i Grenaa.

- De gratis bybusser giver mig nogle helt anderledes gæster, som ikke havde forventet at komme op i midtbyen. Så tager de en tur rundt i byen og ser de ting, vi har. Så går de rundt i butikkerne og får en øl på en café, siger hun.

Hun bakkes op af Jens Meilvang, der er formand for miljø-og teknikudvalget i Norddjurs Kommune.

- Vi hører, at der er mange, der måske normalt ikke ville besøge byen, der nu bruger butikkerne og cafeerne. De gratis busser gør, at turisterne får en bedre oplevelse af at være i Grenaa. Men busserne giver også noget til borgerne i byen, siger han. 

Norddjurs Kommune kan onsdag ikke dokumentere, at der er mange, der benytter de gratis bybusser. 

Øverst kan du se mere om de gratis busser.

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

47feafc4-83e4-4f33-ae94-b102f20eef26

Forårsvejr er langt væk – ny uge bliver blæsende og våd

corona vaccine

Ikke meget skal gå galt, før den nye vaccineplan skrider, vurderer analysevirksomhed

IMG_9055

Vil tælle alle landets edderfugle