Glæde i Fjellerup over dispensation til kystprojekt

De store planer for Fjellerup Strand bliver en realitet

Indtil nu har love og regler beskyttet de danske strande mod enhver form for nybyggeri, men det er slut nu. Fredag fik 10 områder i Danmark dispensation til at bygge helt ud til kysten, og et af dem er Fjellerup Strand på det nordlige Djursland. Og det skaber begejstring i Norddjurs Kommune:

- Stor stolthed og stor glæde over, at det er lykkes, siger Else Søjmark (S), der er formand for Kultur- og Udviklingsudvalget i Norddjurs Kommune.

Projektet i Fjellerup Strand skal altså nu være en del af en forsøgsordning, der betyder, at der må blive bygget helt ud til kysten.

Dispensationer skaber bekymring

Men beslutningen om at give tilladelse til ti kystnære byggeprojekter bliver mødt med hård kritik af Danmarks Naturfredningsforening.

- Man skal være meget bekymret for en ekstra bebyggelse af vores strande. Det er efterhånden den eneste frie natur, vi har tilbage, siger Lars Sloth, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Norddjurs.

Store planer for Fjellerup Stran

Han ser dog alligevel positivt på planerne for Fjellerup Strand.

- Jeg synes, at det her er et glimrende lille projekt, som bringer folk i tættere kontakt med naturen, siger Lars Sloth.

Armene skal ned

Som en del af planerne for Fjellerup Strand skal der blandt andet opføres et badehus, badebro og en promenade. Alt sammen skal det være med til at tiltrække flere turister til området.

- Som det første skal vi have armene ned, for armene er højt oppe. Det næste, der skal ske, er, at vi skal i gang med at realisere mange af de spændende idéer og tanker, vi har om, hvad der skal ske af aktiviteter her på kyststrækningen, siger Else Søjmark.

I alt ansøgte 35 kommuner om at blive blandt de ti, der fik dispensation.

De ni øvrige kommuner, som fik dispensation, er Ringkøbing-Skjern, Vordingborg, Sønderborg, Lolland, Stevns, Varde, Hjørring, Svendborg, og Gribskov.

Du kan se mere om projektet ved Fjellerup Strand i tv-indslaget øverst på siden.

minkavler mink Lars Eilertsen

Østjysk minkavler om erstatnings-aftale: Det ser fornuftigt ud

PGM - 250121 Trivsel skoler 1930 - 25012021 Still

play Skoleeleverne kæmper under nedlukning: Fire råd til forældre med børn i hjemmeskole

minkgrave20201108-144030-L-1920x1281we

Aftale indgået om erstatning til minkavlere

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 07.04.22

Fire millioner kroner skal skabe en superlegeplads

Anna Thygesen

”Hvilken mutation går du efter at tage med hjem, Anna”

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 11.41.32

playLars købte sin afdøde svigersøns pølsevogn – nu svines den til