Glæd dig: Årets jordbærsæson lover godt

Det lune majvejr giver gode forudsætninger for en sommer med store, søde jordbær

00:40

VIDEO: De første danske jordbær er høstet, og det tyder på, at sommeren 2018 bliver en god jordbærsæson. Her fortæller avler Peter Drejer, hvad vi kan forvente af årets røde sommer-bær.

Hos jordbæravler Peter Drejer på Høbjerg Gartneri i Grenå står jordbærplanterne på lange lige rækker, mens solen brager ned fra oven.    

De første bær har fået røde kinder og snart bliver jordbærsæsonen for alvor skudt i gang. Og den tegner godt. De lune temperaturer i maj har givet de helt rigtige forudsætninger for en fantastisk dansk jordbærsæson.

Peter Drejer har aldrig før set så mange blomster på jordbærplanterne, som der er i år.

- Jordbærsæsonen i år ser ud til at blive rigtig god. Vi har aldrig før set så mange blomster på de planter, der er her. Og det er et godt tegn, siger Peter Drejer, indehaver af Høbjerg Gartneri i Grenå til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Tørke og ingen regn i sigte: Østjysk by er landets tørreste

Mere sol til bærrene, tak

På landsplan har maj indtil videre kun budt på 11 millimeter regn, og så har solen vist sig fra sin varme side. Det er Peter Drejer ganske tilfreds med:

- Drømmescenariet er, at vejret, som det er, fortsætter – måske med lidt mindre intensitet. Vi vil gerne have tørvejr med lidt regn en gang i mellem. Temperaturen skal gerne ligge omkring de 20 grader, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Bliver det perfekt jordbær-vejr, forventer vi, at sæsonen varer ved i tre måneder.

Peter Drejer, indehaver af Høbjerg Gartneri, Grenå

Dog kan solen også blive for meget af det gode. Og så bliver det en kort jordbær-fornøjelse:

- Hvis det bliver ved med at være så varmt, bliver det en alt for kort sæson. Bliver det perfekt jordbær-vejr, forventer vi, at sæsonen varer ved i tre måneder, siger Peter Drejer.

Peter Drejer forventer en jordbærsæson med bugnende bakker af store, søde jordbær. 

På gartneriet i Grenå kunne de høste de første jordbær for 10 dage siden. Peter Drejer forventer at kunne høste omkring 60 tons jordbær i årets sæson. De bliver solgt i 21 forretninger samt ved gartneriet selv.

Læs også Sommervejrets bagside: Byens parker ligner en svinesti