Fuldt hus hos kjolebutik: Konens ønskeseddel lå bag disken

En tøjbutik til kvinder i Auning på Djursland fik i dag besøg af 100 mænd til øl, pølser og julegaveindkøb

Det kan være lidt af en udfordring at ramme plet med gaven til konen, kæresten eller andre kvindelige bekendtskaber. Her til aften havde en tøjbutik på Djursland dog gjort det hele en hel del lettere.

Se Min Kjole i Auning holdt nemlig mandeaften med omkring 100 deltagere, der ud over forfriskninger i form af øl og grillpølser fik den rette hjælp til julegaven.

- Vi laver den her aften og inviterer mændene ind og hjælper dem med at købe julegaven til konen eller kvinderne i deres liv. Grillpølser og øl passer til konceptet, det kan alle forholde sig til, fortalte ejeren af butikken, Pernille Dannemand, til TV2 ØSTJYLLAND.

En del af konceptet var også, at kvinderne i mændenes liv havde haft mulighed for at lægge en ønskeseddel under disken hos Pernille.

VIDEO: Pernille Dannemand fortæller her, hvad mændene så ender med at købe til deres kvinder. 

Undgå lang indkøbstur

Så var de helt sikre på, at gaverne ramte plet.

quote Jeg har en formodning om, at min kone har lagt en ønskeseddel bag disken, så er det jo nemt. Så skal man ikke til at tage ind til Randers en hel dag og lede.

Martin Falk Hansen, Auning

- Jeg har en formodning om, at min kone har lagt en ønskeseddel bag disken, så er det jo nemt. Så skal man ikke til at tage ind til Randers en hel dag og lede, sagde en af mændene, Martin Falk Hansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg elsker faktisk at købe julegaver især på den her måde, hvor der er hyggesnak og skidesøde piger, lød det fra en af de andre mænd, Ole Nørgaard.

De var begge enige om, at mandeaftenen, der i år kører for sjette gang, er et hit. Tilbuddet om kyndig julegavevejledning kombineret med fadøl og grillmad er med til at lokke dem til.

Aunings mænd får rig mulighed for en snak over en kold øl til mandeaftenen hos Se Min Kjole.
Aunings mænd får rig mulighed for en snak over en kold øl til mandeaftenen hos Se Min Kjole.

Service og stemning

Og sådan noget skal til i detailbutikkerne, der hele tiden er i hård konkurrence med nethandlen. Sådan lyder det fra formanden for Business Djursland, der også selv var på julegaveindkøb torsdag aften.

- Mit grundprincip er, at vi kan vælge at udvikle, eller så hedder det afvikling. Det her er udvikling, og man tænker ud af boksen, sagde formanden Bjarne Nielsen her til aften i butikken.

- Det er ekstremt vigtigt, for lige netop det her er med til at gøre forskellen. Det er det, som netbutikkerne ikke kan. Man skal ud og mærke stemningen og servicen, fortsatte han.

Indehaveren af Se Min Kjole er enig i den betragtning. Hun holder mandeaftenen for netop at yde en ekstra service, og mændene tager det til sig.

Kjolebutikken i Auning formåede at samle omkring 100 mænd til mandeaftenen. 
Kjolebutikken i Auning formåede at samle omkring 100 mænd til mandeaftenen.  Foto: Privat

Sluttede halv to sidste år

Nogle føler sig måske endda med tiden lidt for godt tilpas i de ellers for mange uvante rammer i kvindetøjsforretningen.

quote Sidste år sluttede det omkring klokken halv to, hvor de sidste gik. Der er gode historier om, at nogle er taget hjem og har glemt posen med pakker.

Pernille Dannemand, indehaver, Se Min Kjole

- Sidste år sluttede det omkring klokken halv to, hvor de sidste gik. Der er gode historier om, at nogle er taget hjem og har glemt posen med pakker. De er godt bedugget nogle af dem til sidst, har Pernille Dannemand nemlig tidligere fortalt.

Hvor længe mændene bliver i år er endnu uvist, men en ting er i hvert fald helt sikkert. Det er deres egen skyld, hvis de ikke har fået købt gaven til kvinden i deres liv.

VIDEO: Det er ikke kun hos Se Min Kjole i Auning, at der bliver tænkt ud af boksen på Djursland. Også hos dagligvarebutikken Meny i Rønde er det lykkes at fastholde kunderne blandt andet ved at skaffe de varer, som der bliver efterspurgt. Og byens placering har gjort Meny som en slags port til den nærliggende nationalpark.